0
Ostali sportovi

PARAGLAJDING: Željko Ovuka najbolji na objedinjenom državnom prvenstvu (FOTO)

Objavljeno: 08.08.16 u 14:37

Na objedinjenom državnom prvenstvu Srbije, Slovenije, Litvanije i Makedonije u preletu paraglajderom, prvo mesto među 150 takmičara osvojio je naš pilot Željko Ovuka.

U prvih deset nalaze se imena trojice naših paraglajderista. U ekipnoj konkurenciji Srbija je takođe dominirala na ovom takmičenju.

U Makedoniji je upravo završeno objedinjeno državno prvenstvo u preletu paraglajderom četiri zemlje – Srbije, Slovenije, Litvanije i Makedonije. Srpski piloti su ostvarili takve rezultate da je već teško i prebrojati koliko su se puta našli na pobedničkom postolju!

PARAGLAJDING, LEKCIJA BROJ 3: Novi korak – samostalan let (VIDEO)

Najbolji pilot ovog takmičenja u ukupnom plasmanu je Željko Ovuka iz Kluba slobodnog letenja „Ares“ iz Beograda, a takođe je i državni prvak Srbije. Na drugom mestu u ukupnom plasmanu je Vladimir Bačanin iz Air 037 iz Kruševca, koji je ujedno drugoplasirani na srpskom državnom prvenstvu. Treći u državi je Srđan Ristanović iz Kluba vazduhoplovnih sportova „Košava“ iz Beograda koji je u ukupnom plasmanu na ovom takmičenju osvojio osmo mesto. Na državnom prvenstvu je iz Srbije učestvovalo 36 srpskih pilota, dok je u ukupnoj konkurenciji bilo maksimalno dozvoljenih 150 pilota.

Zene overall
Pored sjajnih pojedinačnih rezultata Srbija je ostvarila i fantastičan ekipni plasman. U timskoj ukupnoj kategoriji prvo mesto je osvojila ekipa Srbija1 (Ovuka, Bačanin, Petrović, Dudić, Gagić), za njima je Srbija2 (Ristanović, Stević, Martinović, Bujić, Kesić), dok je trećeplasirana Hrvatska1.

– Ovaj rezultat govori o tome koliko su naši piloti paraglajdera dominantni u regionu. Izuzetno je to što smo u prvih deset imali čak tri naša pilota, jer je konkukrencija bila dosta jaka. Velika je stvar i što su mnogi naši mladi piloti imali mogućnost da učestvuju na jednom ovako velikom takmičenju i prvi put vide kako izgleda kada poleti 150 pilota, kaže Željko Ovuka apsolutni pobednik ovog takmičenja, koji je na ovom terenu prošle godine takođe ostvario veliki rezultat osvojivši prvo mesto na predevropskom prvenstvu.

Klubski najbolji KSL Ares, Golija, Air 037

U sport klasi na državnom nivou, ovoga puta su se kao najbolji pokazali piloti iz Vršca. Dragomir Milićević iz Sportskog paraglajding kluba „Berkut“ je zauzeo prvo mesto, dok je njegov klupski kolega Ninko Kljukovnica na drugom mestu. Na trećoj poziciji je Srđan Kesić iz novosadskog Aerokluba „Kumulus“. U klubskoj konkurenciji na nivou Srbije klubovi KSL „Ares“, Golija i Air037 su zaslužili epitet najboljih.

Već od sutra, naša reprezentacija u preletu paraglajderom će se ponovo naći u vazduhu, jer na istom terenu u Kruševu počinje Evropsko prvenstvo u preletu paraglajderom na kojem nastupa trideset reprezentacija. Posle ovih rezultata, očekujemo što bolje rezultate od naših pilota: Željka Ovuke, Vladimira Bačanina, Predraga Dudića, Miloša Gagića, Milana Stevića i Zorana Petrovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter