1
The Best Of

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Evropska utakmica u kojoj je Humska slavila tri evrogola Partizana (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.16 u 23:35

Bilo je to vreme kada je publika dolazila na stadion po majstorije i dobijala ih ‘za sve pare’.

Bila je to sezona pre Partizanovog prvog ulaska u Ligu šampiona. Te 2002. godine crno-beli su bili šampioni Srbije, a onda su posle pobede u dvomeču protiv švedskog Hamarbija (1:1, 4:0), eliminisani od minhenskog Bajerna (0:3, 1:3), pa su evro-odiseju nastavili u UEFA kupu.

Tu je žreb izabranike Ljubiše Tumbakovića prvo odveo na Sporting iz Lisabona, predvođen tada mladim Kristijanom Ronaldom i ostvaren je prolaz dalje posle produžetaka na praznom Partizanovom stadionu (1:3, 3:3), da bi u sledećoj rundi rival ‘parnom valjku’ bila Slavija iz Praga.

Većinski deo popularnih Grobara bio je veoma zadovoljan ishodom žreba i dobrom šansom da se napravi još jedan iskorak u Evropi, pa je tog 31. oktobra u prvoj utakmici, i pored kiše koja je padala u Beogradu, stadion u Humskoj bio dobro popunjen. I publika je uistinu imala i šta da vidi.

Karta za utakmicu Partizan - Slavija P.
Karta za utakmicu Partizan – Slavija Prag

Već u petom minutu tada mladi reprezentativac Danko Lazović je postigao fantastičan gol ‘makazicama’ posle centaršuta Miškovića sa leve strane.

Dobro je poznato da je tada Partizan igrao lepršavo, na gol više, ‘sitnim vezom’, koji je bio karakterističan u Tumbino vreme. Tako su u 32. minutu crno-beli izveli maestralnu akciju po desnoj strani, munjevito je probio Milivoje Ćirković i centrirao pravo na nogu Saši Iliću.

Kapiten otprilike sa pozicije penala iz prve šalje loptu u mrežu, pored golmana koji je jedva i ispratio celu akciju. Lopta se se koprcala u njegovoj mreži, dok je publika bila u delirijumu.

Naravno, iskusni Česi se nisu predavali. Nema prave evropske utakmice bez majstorija sa obe strane, a nju su demonstrirali gosti u 57. minutu. Rikar Dostalek je završio uigranu akciju Slavije, kojom su ozbiljno uzdrmali domaći tim, jer su pokazali da i oni itekako umeju da igraju fudbal.

Međutim, ipak je ovo bilo Partizanovo veče, a sve je začinio Zvonimir Vukić bravurom u 70. minutu utakmice. Uzeo je loptu na oko 40 metara od protivničkog gola, oslobodio se dvojice čuvara, niko nije mogao da ga zaustavi i postigao spektakularan gol podno južne trubine. Što bi rekli, trojica na golu to ne bi odbranila.

(Izvor: youtube / underPARTIZAN)

Ako je ovo veče bilo u znaku crno-belih, onda svakako nije u revanšu u Pragu. Partizan je gubio sa 3:0, Vladimir Ivić je golom u 89. minutu postigao zlata vredan gol u gostima koji je odveo utakmicu u produžetak, ali su Česi postigli još dva gola i ‘petardom’ ispratili crno-bele iz Evrope.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter