0
Fudbal

KOPA AMERIKA: Čile odbranio titulu, ukleti Lionel Mesi (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.16 u 09:15

U finalu Kopa Amerika Sentenario Čile je u finalu savladao Argentinu 4:2 posle penala i tako odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Južna Amerika ne menja vladara. To je Čile. U velikom finalu odigranom u Ist Rentfordu Čile je posle boljeg izvođenja penala savladao Argentinu 4:2. Regularni tok utakmice završen je bez golova 0:0.

„Gaučosi“ su prvi zapretili preko Iguaina, ali je napadač Napolija bio neprecizan. Sledeća šansa je ponovo pripala Argentini, ali je Otamendi takođe bio neprecizan. U 28. minutu šok, Dijaz je dobio drugi žuti karton i Čille je ostao sa desetoricom. Ipak, samo 15 minuta kasnije Roho se revanširao, te je i Argentina ostala bez igrača.

Šansu u drugom delu igre smo videli samo u 80. minutu kada je Vargas izašao sam pred Romera, ali je ovaj odbranio. Isti igrač je šansu imao u prvom produžetku, ali promene rezultata nije bilo. Najbolju šansu na utakmici u 100. minutu imao je Aguero, ali je Bravo sjajno intervenisao i sprečio pobedu Argentine. Utakmica je otišla u penale.

Na „penal ruletu“ više sreće je imao tim Čilea. Vidal je promašio prvi šut, ali je isto učinio i Mesi. Usledila je serija golova Kastilja, Aranguiza, Bosenžura i Silve za Čile, dok su sa druge strane precizni bili Masćerano i Aguero. Tragičar je bio Bilja koji je promašio i Čileu doneo „revijalnu titulu“. Zašto revijalnu? Zato što da je Argentina pobedila, Čile bi išao na Kup Konfederacija, jer je ovo bio svečani turnir povodom 100 godina od osnivanja Kopa Amerike.

(Izvor: RuTube)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter