2
Evroliga

EVROLIGA: Teodosić i CSKA iz Moskve su šampioni Evrope!

Objavljeno: 15.05.16 u 22:45

CSKA iz Moskve novi je šampion Evrope, pošto je posle prave drame i jednog produžetka savladao Fenerbahče 101:96 (22:20, 28:10, 19:23, 14:30, 18:13).

Drama u Berlinu i pobednici Rusi. CSKA iz Moskve novi je šampion Evrope, po sedmi put. Najazad su Miloše Teodosić i drugari pokorili Stari kontinent, a ponovo je malo falilo da od gotovog naprave veresiju. Vodili su ceo meč, imali su „plus 20“ – 50:30, a na kraju su do pehara morali preko produžetka. Fenerbahče je odigrao neverovatnu poslednju četvrtinu i vratio se iz velikog minuta, šta više imao šut za pobedu, ali Judo nije pogodio. Idemo redom…

Fenerbahče je vođstvo na ovom meču imao samo na početku meča 6:4 i negde sredinom drugog perioda 27:26, sve ostalo vreme je CSKA bio taj koji je diktirao tempo utakmice. Relano gledano samo je prva četvrtina bila zanimljiva, ali je ulaskom Teodosića tim iz Moskve dobio turbo pogon i pobega na veliku i nedostižnu razliku u drugom delu druge četvrtine. Pored srpskog plejmejkera nezaustavljivi su bili De Kolo, Higins i Hajns. CSKA je napravio neverovatnu seriju 24:3 i spasa četi Željka Obradovića nije bilo. Stao je šut Datomeu, Bogdanovića nije bilo u igri, a Veseli je pogodio tek deseto slobodno bacanje. „Armejci“ su na poluvreme otišli sa „plus 20“ – 50:30.

Fenerbahče je u drugom poluvremenu bio nešto agilniji i najzad je uspeo da dobije četvrtinu. Razigrao se Antić i turski tim je uspeo da smanji prednost CSKA za samo četiri poena razlike 53:69. A onda, usledila je neverovatna i šokantna poslednja deonica. Četa Željka Obradovića stisla je u odbrani, CSKA opterećen faulovima Teodosića i De Koloa pokušao je da spusti tempo i to mu se obilo o glavu. Razigrali su se Judo, Datome i pre svih Dikson i istopili su veliku prednost Rusa. Kalinić je odigrao sjajno u odbrani, te je 21 sekunu pre kraja meča Slukas sa bacanja doneo prednost svom timu 83:81. CSKA je krenuo po izjedanačenje i uspeo je, dve sekunde pre kraja, kada je precizan bio Hrijapa. Imao je Fener poslednji napad, ali Judo nije dobacio do koša i regularni deo je završen 83:83.

Pogodak Hrijape podigao je CSKA koji je produžetak odigrao sjajno. Brzo je stigao do osetne prednosti zahvaljujući De Kolu koji je bio nepogrešiv. „Armejci“ su poveli 97:90. Fenerbahče je trojkama Diksona i Datmoe uspeo opet da se vrati, ali ne da napravi novi preokret i slavi. Na kraju 101:96 za CSKA iz Moskve i sedma titula prvaka.

„Armejce“ je do titule prvaka Evrope vodio De Kolo sa 22 poena, drugi strelac je bio Teodosić sa 19 poena, a Hajns je upisao 15. Sa druge strane Dikson je imao 17 poena, dok su Judo, Antić i Datome ubacili po 16 poena. Bogdanović je podbacio sa svega šest ponea, dok je Kalinić upisao svega tri.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]CSKA: De Kolo 22, Kulagin. Teodosić 19, Fridzon, Nikols, Džekson 8, Korobokov. Voroncevič 11, Higins 12, Hrijapa 10, Kurbanov 4, Hajns 15.
FENERBAHČE: Hikman 5, Hersek, Judo 16, Mahmutoglu, Antić 16, Bogdanović 6, Slukas 10, Ugurlu, Veseli 7, Kalinić 3, Dikson 17, Datmoe 16[/stextbox]

0
0

2 Komentara

  1. Teo, zbog tebe sam navijao za CSKA ! Sad jos da sa reprezentacijom osvojis zlato na olimpijadu pa da se vratis u zvezdu !

    0
    0
    Odgovori
  2. Bravo braco nasa, ziveo bratski CSK-a i KKP !!! Svaka cast na finalu i nasem Zocu, Veselom i BB !!! Crno beli ponos Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter