0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, FAJNAL FOR: Srbi osvajaju Berlin, Kalinić i Bogdanović u finalu!

Objavljeno: 13.05.16 u 23:24

Košarkaši Fenerbahčea igraće u finalu ovogodišnjeg izdanja Evrolige, nakon što su savladali tim Laboral Kuće rezultatom 88:77.

U drugom meču polufinala Evrolige, Fenerbahče je nakon produžetka došao do trijumfa vrednog plasmana u finale, iako je početak meča nagoveštavao drugačiju sliku na terenu.

Turski tim je meč otvorio serijom 13:0, dok je Laboral do prvih poena stigao preko Adama Hange, na polovini četvrtog minuta prve četvrtine. Ipak, tada su se Španci razigrali, te su smanjili prednost rivala na -8.

Druga četvrtina donela je i veliki preokret. Sjajna igra u odbrani, 18 primljenih poena uz 25 postignutih, za samo poen prednosti ekipe iz Istanbula na poluvremenu.

Treći period doneo je pravu rezultatsku klackalicu, igralo se praktično koš za koš. Španci su nastavili sa sjajnom odbranom, spustili Fenerbahče na samo 14 poena i, uz 17 datih, u poslednji period ušli sa dva poena prednosti – 57:55.

KAD VESELI POLETI: Spektakularna zakucavanja bivšeg Partizanovca (VIDEO)

Poslednjih 10 minuta bolje je otvorio tim Laborala, pa je prednost većim delom četvrtine iznosila pet poena. Ipak, u poslednjem minutu Fenerbahče preko Datomea, a potom i Sloukasa izjednačava, pa se rezultatom 72:72, nakon promašaja Darijusa Adamsa u poslednjoj sekundi za pobedu Španaca, otišlo u produžetke.

U produžetku je umor učinio svoje, Laboral je ubacio pet, Fenerbahče čak 16 poena za tih pet minuta, pa su Turci rezultatom 88:77 zakazali duel sa ekipom CSKA u nedelju od 20 časova za titulu najboljeg u Evropi.

Najbolji u Feneru bio je Bogdanović sa 18, pratili su ga Datome sa 15, te Veseli i Udo sa po 14, dok je kod Laborala Buruzis ubacio 22, Adams 19 a Tili 13 poena.

EL, FAJNAL FOR: Teodosić asistirao, CSKA u finalu Evrolige (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter