1
Fudbal

VREMEPLOV: Juventus ga je platio 40 miliona maraka, a završavao je akcije Zidana, Del Pjera, Davidsa (VIDEO)

Objavljeno: 12.03.16 u 23:25

Dve odlične sezone u dresu Crvene zvezde za koju je na 47 utakmica postigao 37 golova donele su Darko Kovačeviću transfer u redove tadašnjeg respektabilnog premijerligaša – Šefild Venzdej.

Iako je konstitucijom i načinom igre bio „kao rođen“ za engleski fudbal na Ostrvu se Kovačević zadržao samo godinu dana nakon čega je usledila selidba u Real Sosijedad sa kojim je bio nadomak titule prvaka Španije.

Čak 41 gol u dresu kluba iz Baskije u kom je sa Nihatom Kavečijem bio strah i trepet za golmane španskih najboljih klubova nije mogao da prođe neprimećen pa je u leto 1999. godine usledila seliba u torinski Juventus koji je za njega platio tada ogromnih 40 miliona maraka.

Kako je sezonu pre toga Juventus završio tek na sedmom mestu morao je da igra Intertoto kup kako bi preko tog takmičenja uspeo da izbori plasman u Kup UEFA što mu je i pošlo od ruke pošto je bio jedan od tri osvajača.

Kako su tada za „staru damu“ u špicu napada igrali uglavnom Alesandro Del Pjero i Filipo Inzagi, a nešto kasnije i David Trezege naš reprezentativac je šansu dobijao na kašičicu, ali je svaku priliku maksimalno koristio o čemu svedoči čak 10 golova na utakmicama Kupa UEFA iako ih je Juventus te sezone odigrao samo osam odnosno eliminisam je od Selte u četvrtfinalu.


(Izvor: Youtube/Paul Hawks)

Sledeće godine visoki napadač je posle jesenjeg dela prosleđen u Lacio kao deo transfera Marsela Salasa iz rimskog u torinski klub, ali kako se na Olimpiku nije snašao usledio je povratak u San Sebastijan gde je proveo narednih šest sezona, a karijeru je završio u atinskom Olimpijakosu za koji je odigrao 60 utakmica i postigao 31 gol.

Zbog srčanih problema bio je primoran da u 36. godini u maju 2009. godine okonča igračku karijeru.

0
0

1 Komentara

  1. Samo mala ispravka. Tek kada se vratio u Sosijedad 2001. u nameri da vrati karijeru na pravi kolosek, uparen je sa Nihatom, koji je dosao godine dana kasnije i sa njim cinio u tom trenutku fenomenalan tandem, sto je rezultiralo zamalo osvojenom titulom u sezoni 2002/2003….Nije mi poenta da se pravim pametan, ne morate ni da objavite komentar, samo eto zelim da doprinesem, kako bi mladji citaoci, koji mozda nisu do sada ni culi za ovog fenomenalnog fudbalera, stvorili pravu sliku. Sportski pozdrav.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter