0
The Best Of

FOTO: RTS/YouTube

VREMEPLOV: Farani su tada upoznali ‘evropske Brazilce’, a Mihajlović je jednu loptu ‘katapultirao’ u okean (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.16 u 21:10

Već smo pisali o jednoj od najjačih reprezentacija Jugoslavije svih vremena koja je na Svetskom prvenstvu u Frnacuskoj nesrećno ispala golom Edgara Davidsa u 90. minutu.

Ta selekcija predvođena sada pokojnim selektorom Slobodanom Santračem beležila je sjajne rezultate još u kvalifikacijama za Mundijal 1998 godine. Grupa nije bila nimalo laka jer su tu još bile selekcije Španije, Češke Republike, Slovačke i dva autsajdera Malata i Farska ostrva.

Mi ćemo se prisetiti meča sa zemljom koja ima više ovaca no stanovnika i u kojoj je stočarstvo uz ribolov glavna privredna grana. Jugoslavija je tog oktobra 1996. godine u najjačem sastavu pošla put najsevernijeg evropskog ostrva. Cilj je bio jasan, sigurna ti boda i što ubedljivija pobeda. Na kraju 8:1.

Farane je načeo Savo Milošević u 6. minutu, na 2:0 povisio je Slaviša Jokanović glavom samo pet minuta kasnije. Domaćin nas je iznenadio u 27. minutu kada je Alan Miler pogodio za 1:2. Ipak, do kraja prvog dela igre Jugoslavija je postigla još tri pogotka. Prvo je majstorski savladao Martina Knudsena, Predrag Mijatović, a potom još dva puta Savo Milošević.

(Izvor: YouTube/sp1873)

Do osam golova naš tim su vodili Jokanović drugim golom, a u strelce su se još upisali Vladimir Jugović u 57. minutu i Dragan Stojković Piksi u 90. minutu iz penala. Ostaće zapamćeno i da je Siniša Mihajlović nekoliko puta pogađao okvir gola iz slobodnih udaraca, a i da je jednu loptu poslao daleko preko tribina stadiona u Toftiru, pravo u okean.

FOTO: espn.go.com
FOTO: espn.go.com

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

FARSKA OSTRVA – JUGOSLAVIJA 1:8 (1:5)

Stadion u Toftiru – Svangaskard. Gledalaca: 1.017. Sudija: Lesli Irvin (Severna Irska).

FARSKA OSTRVA: Knudsen, Johansen, K. Hansen, A. Hansen, Johanson, Morkore, Joensen, Dam. Miler, Jonson i Petersen. Igrali su još: O. Hansen, Nolose i Arge. Selektor: Simonsen (Danska).
JUGOSLAVIJA: Kocić, Brnović, Vidaković, Jokanović, Đukić, Mihajlović, Jugović, Savićević, Stojković, Mijatović i Milošević. Igrali su još: Đorović, Drobnjak i Nađ. Selektor: Santrač (Jugoslavija).

[/stextbox]

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter