0
The Best Of

VREMEPLOV: ‘Sudija, pokaži mi već jednom treći žuti karton, pa da se razilazimo!’ (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.16 u 23:57

Prgavijeg, a srećnijeg igrača od Josipa Šimunića teško da ćete ikada naći.

Na utakmici Svetskog prvenstva u Nemačkoj hrvatski štoper ‘više od svega’ je želeo da dobije crveni karton, ali se sudija baš nameračio da mu tu želju ne ispuni.

Hrvatska je igrala protiv Australije, a uvek nervozni Josip Šimunić je tog 21. juna 2006. godine na ‘Gotlib-Daimler’ stadionu u Štutgartu pokazao svoju narav ‘u punom sjaju’.

U 61. minutu je zaradio prvi žuti karton zbog prekršaja nad Harijem Kjuelom, posle čega je burno protestvovao kod glavnog arbitra Grejema Pola.

U 90. minutu, pri rezultatu 2:2 koji je u osminu finala vodio Australiju, Šimunić je na sredini terena napravio dvostruki prekršaj. Prvo je oštro nasrnuo na Marka Viduku, nakon čega je početnički ispao od Kenedija i još jednom startovao sa leđa na protivničkog igrača.

Dok je engleski sudija vadio žuti karton iz džepa, nervozni Šimunić već je razmišljao o toplom tuširanju u svlačionici. Sudija visoko podiže ruku sa kartonom u ruci, ali šok – isključenja NEMA!?

Šimuniću, naravno, nije bilo dosta. Samo tri minuta kasnije je, posle poništenog gola za Australiju(?!), požurio da arbitru dobaci nešto što je Grejema Pola toliko iziritiralo da je, zamislite, konačno isključio Šimunića. Njegova reakcija tom prilikom sve je pokazala…

(Izvor: youtube / Sportslover)

A kakvu narav ima, Šimunić je pokazao i nekoliko godina kasnije na Marakani. Tada je divljački startovao na Miralema Sulejmana, koji tada samo pukom srećom, nije ostao teže povređen.

Zbog svog vandalskog poteza Šimunić nije dobio ni blizu dovoljnu kaznu koliku je zaslužio – dva meča suspenzije.

(Izvor: youtube / EversmannGaming)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter