0
Ostali sportovi

FOTO: rts.rs

BRAVO, DEVOJKE: Srpske juniorke najbolje u Evropi!

Objavljeno: 25.02.16 u 16:47

Ženska juniorska reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Djeru u disciplini vazdušna puška.

Zlatnu medalju su osvojile Milica Babić, Sanja Vukašinović i Marija Kolarević.

Posle bronze u Arnhemu 2015. godine, juniorke Srbije su u Djeru stigle do zlata sa pogodjenim 1.242,1 kruga, što je ujedno i novi državni rekord, saopštio je Streljački savez Srbije.

Srebrnu medalju osvojila je reprezentacija Rusije, dok je bronza pripala Nemačkoj.

Milica Babić je u pojedinačno finale ušla kao treća, ali je na kraju zauzela peto mesto, dok je Sanja Vukašinović bila sedma.

– Finale je bilo veoma kvalitetno, juniorke gadjaju sve bolje iz godine u godinu… Prezadovoljna sam ekipnim zlatom sa veoma visokim rezultatom – rekla je Babić.

Marija Kolarević je sa samo 14 godina debitovala na evropskoj sceni, za plasman u pojedinačno finalo nedostajalo joj je 0,8 krugova, ali je osvojila ekipno zlato.

– Bila sam blizu pojedinačnog finala, ali sam u poslednjoj seriji imala dosta loših pogodaka i nisam prošla. Ali, i ovo je za mene bio izuzetan trenutak, jer se prva velika medalja zauvek pamti – rekla je ona.

Muška juniorska reprezentacija osvojila je 11. mesto od 11 selekcija sa 1.696 krugova. Zlato je pripalo Rusiji, drugi su bili Ukrajinci, dok je treće mesto pripalo Nemačkoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter