0
Ostali sportovi

DRAGICA ĐURIĆ POČASTVOVANA: Cilj je Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 20.02.16 u 16:46

Privremena selektorka ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić rekla je danas da je počastvovana tim imenovanjem, kao i da je njen prioritet uspešan završetak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

– Počastvovana sam što sam postavljena na mesto VD selektora. To je, naravno, ogromna odgovornost u ovom komplikovanom trenutku, ali mislim da sam spremna da odradim ono za šta sam postavljena. Dobro smo počeli kvalifikacije i verujem da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo, rekla je Dragica Đurić agenciji Beta.

Evropsko prvenstvo održava se u decembru u Švedskoj. Srbija je trenutno prva u drugoj kvalifikacionoj grupi, sa dve pobede iz prva dva kola. Kvalifikacije traju do juna, a rukometašice treba da igraju još četiri utakmice: protiv Češke 9. marta u gostima i 12. marta kod kuće, a onda i dueli sa Ukrajinom u gostima 1. juna i Italijom kod kuće 4. juna.

Dosadašnji selektor Saša Bošković smenjen je ovog meseca zbog loših rezultata. Žensku reprezentaciju potresali su i sukobi i loši međuljudski odnosi, a četiri istaknute reprezentativke, Andrea Lekić, Sanja Damjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić su pre oko godinu dana rekle da neće igrati za nacionalni tim dok je Bošković selektor.

Dragica Đurić je kazala da nema dovoljno vremena da se rešavaju nagomilani problemi, kao i da neće zvati te igračice za kvalifikacije.

– Mnogo je već bilo govora o tome, zaista je bilo mnogo potresa. One već godinu dana ne igraju za reprezentaciju. Mi se okupljamo 7. marta, a već 9. igramo protiv Češke. Imaćemo praktično jedan trening. Mi za tako kratko vreme ne možemo da rešimo te nagomilane probleme. Mi smo već promenili koncepciju igre, pogotovo u napadu i mnogo bi tu stvari bilo za rešavanje, plašim se da bi to bio haos, rekla je selektorka.

Rukometni savez Srbije raspisao je danas i rok od 30 dana da Stručni savet dostavi predloge za novog selektora, a onda će raspisati konkurs. Dragica Đurić, koja je do sada bila trener golmana, rekla je da ne razmišlja ni o čemu posle kvalifikacija.

– Ne razmišljam uopšte šta će biti posle juna, samo razmišljam o periodu do kraja kvalifikacija. Zajednica trenera će dati predlog, raspisaće se konkurs i sve će to ići svojim putem. Ja samo razmišljam da posao završimo kako treba i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. To je moj zadatak, a ja ću insistirati da se povrati ‘kult’ reprezentacije, koji je uzdrman, rekla je nova selektorka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter