0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SVETSKA LIGA: Srbija je i podmlađena prejaka za Francuze

Objavljeno: 16.02.16 u 22:57

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u 4. kolu Svetske lige Francusku u Strazburu sa 15:10 (2:3, 3:4, 6:0, 4:3).

Selektor Dejan Savić je pred ovaj meč odlučio da odmori nekoliko igrača, odnosno, nekolicinu uvede u reprezentaciju preko Svetske lige. Naš nacionalni tim imao je problema u prvom poluvremenu, slično utakmici sa EP u Beogradu, kada su Francuzi pružili veliki otpor ‘delfinima’.

Međutim, bio je to uvod u treću četvrtinu u kojoj je naša selekcija demonstrirala silu i sa 6:0 potpuno prelomila meč u svoju korist. Kasnije je to bilo održavanje razlike i privođenje meča kraju.

Najefikasniji je bio Andrija Prlainović, Filip Filipović je dodao tri, dok su po dva Nikola Jakšić, Strahinja Rašović i Duško Pjetlović.

– Veliki broj promašaja u prve dve četvrtine omogućio je Francuzima da budu u igri. Kasnije smo pojačali odbranu, odigrali presing, bili daleko precizniji i pobeda nije dolazila u pitanje – izjavio je Savić za sajt Vaterpola saveza.

Srbija je zadržala maksimalan učinak u grupi B, a do kraja takmičenja sastaće se sa Crnom Gorom u Banja Luci i sa Španijom na Pirinejskom poluostrvu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter