0
Ostali sportovi

ONE SU NEUSTRAŠIVE: Srpski trio Milica ne plaši se virusa

Objavljeno: 09.02.16 u 14:31

Iako nisu ravnodušne, Milica Dabović (košarka), Milica Mandić (takekvondo) i Milica Starović (kajak) poručuju da ih virus zika neće odvratiti od učešća na Olimpijskim igrama.

Virus zika, koji kod novorođenčadi prouzrokuje mikrocefaliju (bolest male glave), trenutno drma Brazil. Iz tog razloga, Olimpijski komitet SAD poručio je svojim takmičarima da ne idu na OI, ukoliko se plaše za sopstveno zdravlje.

Uprkos najavama MOK i vlade Brazila da će takmičari biti bezbedni, bojazan ipak postoji, pogotovo kod ženskog dela takmičara.

Srbiju će u Riju predstavljati, između ostalih, i tri MiliceMandić, Dabović i Starović. Kako one shvataju celu situaciju, rekle su za „Blic“:

– Ne bojim se virusa. Biće kako biti mora i, kao i uvek, sve je u Božjim rukama, rekla je Milica Dabović, reprezentativka u košarci.

Njena imenjakinja Starović, koja će Srbiju predstavljati u kajaku, priznaje da ne zna kako bi postupila da planira da uskoro zatrudni.

– Verujem da će se strasti smiriti, ali situacija nije naivna.

Treća Milica, Mandić, veruje da će sportisti biti bezbedni.

– Mislim da će domaćin uraditi sve što je potrebno zarad bezbednosti sportista, ali pratiću uputstva koja bude izdao Olimpijski komitet.

Pažnja ne popušta ni Olimpijskom komitetu, uprkos uverenjima da će komarci koji prenose ovaj virus biti iskorenjeni u Brazilu:

– Ipak, vodićemo se savetima Svetske zdavstvene organizacije. Do OI ima još šest meseci, rekao je šef misije olimpijskog tima Srbije za Igre u Riju Damir Štajner.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter