1
Ostali sportovi

SKI SKOKOVIi: Kasai u Ginisovoj knjizi rekorda

Objavljeno: 02.02.16 u 14:04

Već godinama skijaški skakač Noriaki Kasai prkosi svim zakonima prirode.

Prošlog vikenda u rodnom Japanu nagrađen je za neverovatna dostignuća u najatraktivnijem zimskom sportu.

43-dodišnjak iz Šimokave dobio je zvanični sertifikat ‘Ginisovih svetskih rekorda’ za neverovatnih 12 učešća na Svetskim prvenstvima od 1989-2015. godine, kao i za najviše nastupa u takmičenjima Svetskog kupa.
Do sada ih je sakupio 490, ali ne sumnjamo da će omaleni Japanac uskoro prestići brojku od 500 zvaničnih pojavljivanja na vrhovima skakaonica.

– Kada sam bio dečak mrzeo sam da gubim bilo kada i u bilo čemu. Verovatno je to tajna moga uspeha sada, izjavio je Kasai za ‘ginisworldrecords.com’

Pored ovih priznanja, Kasai je nastariji pobednik takmičenja u Svetskom kupu. Ukupno je ostvario 17 trijumfa i još 41 plasman na pobedničko postolje.

Na Olimpijskim igarama pojavio se sedam puta, gde zajedno sa ruskim predstavnikom u bobu Albertom Demenkom drži rekord i u ovoj kategoriji. Najstariji je osvajač individualne i timske medelje u istoriji. U Sočiju 2014. godine okitio se pojedinačnim srebrom i bronzom u ekipnoj konkurenciji.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter