0
Evrokupovi

VREMEPLOV: Partizan u meču za istoriju primio pet golova i prošao dalje (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.16 u 23:48

Jedan od najvećih povrataka u istoriji evropskih kupova beogradski Partizan je ostvario 1984. godina kada je posle londonskih 2:6 u Beogradu uspeo da savlada Kvins Park Rendžers sa 4:0.

Ovog puta ćemo da se prisetimo druge utakmice koja će takođe zauvek ostati urezana u pamćenje svih ljubitelja fudbala na ovim prostorima, pogotovo onih koji su je tada uživo pratili i crno-bele boje su im na srcu.

Igralo se 1. kolo Kupa pobednika kupova u sezoni 1989/90. U prvom meču Partizan je pobedio škotski Seltik sa 2:1, ali ta utakmica nije odigrana u Beogradu već u Mostaru zbog kazne koju je izrekla UEFA tadašnjem osvajaču Trofeja maršala Tita.

Na revanš u Glazgov, koji je odigran na Krstovdan, tim Ivana Golca ne da nije došao sa belom zastavom već je spuštenog garda ušao u veliku borbu sa favorizovanim protivnikom koji je imao podršku 50 hiljada navijača.

Nezadrživ je bio Poljak darijuš Đekanovski koji je čak četiri puta savladao Gorana Pandurovića, a kada je golman Partizana u 80. minutu peti put izvadio loptu iz mreže (5:3) činilo se da povratka crno-belima nema.


(Izvor: Youtube/underPARTIZAN)

Vreme je isticalo, sudija Pešel sve češće je gledao na svoj sat, a onda je usledila akcija koju svi Partizanovci pamte. Predrag Spasić je prošao po levoj strani, centrirao na drugu stativu odakle je Milko Đurovski loptu vratio na peterac, a tu je dočekao Slađan Šćepović koji je u stilu najboljih ostrvskih napadača glavom zakucao u gol za veliko slavlje Beograđana.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Seltik – Partizan 5:4 (1:1)
(Đenikovski 25, 47, 55, 80, Voker 65 – Vujačić 8, Ðorđević 50, Ðurovski 60, Šćepović 89)

Stadion: Parkhed (Seltik Park)
Gledalaca: 49.500
Sudija: Klaus Pešel (Nemačka)

SELTIK: Boner, Eliot, Vajt, Rogan, Galovej, Mekstej, Grant, Etken, Voker, Miler, Ðekanovski

PARTIZAN: Pandurović, Vujačić, Stanojković, Petrić, Spasić, Milanič, Ðorđević (Bajović), Milojević, Bogdanović (Ðurđević), Šćepović, Ðurovski
[/stextbox]

Prošli su crno-beli i narednog protivnika ponovo uz goleadu pošto su od Groningena poraženi u Holandiji 4:3, a u Beogradu trijumfovali sa 3:1, da bi ih u 3. kolu eliminisao bukureštanski Dinamo. Rumuni su na svom terenu trijumfovali sa 2:1, a bili su bolji i na stadionu pod Goricom u tadašnem Titogradu (crno-beli ponovo kažnjeni) odnosno pobedili su sa 2:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter