0
Evroliga

EL: Nemci zaleđeni u ‘ruskoj zimi’, Fenerbahče i pored ‘stotke’ strepeo za pobedu

Objavljeno: 22.01.16 u 21:06

Iznenađenje dana je pobeda Žalgirisa nad Olimpijakosom ubedljivim rezultatom 75:55.

Prvi meč dana igran je u Rusiji gde je Himki vrlo lako savladao Brose Baskets, iako je na početku meča domaći tim imao dosta problema u napadu. Kasnije je sve došlo na svoje mesto i pobeda od sredine treće četvrtine nije dolazila u pitanje.

Turski derbi između Darušafake i Fenerbahčea doneo nam je najveći broj poena na jednoj utakmici ove sezone. Oba tima prešla su kotu od sto poena, s tim što je Fenerbahče bio dosta ubedljiviji tokom celog meča, a samo u prvom poluvremenu izabranici Željka Obradovića postigli su čak 62 poena.

Jan Veseli utakmicu je završio sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 13 skokov, Bogdan Bogdanović je ubacio 12, a Nikola Kalinić dva poena.

U Kaunasu se Žalgiris opraštao od plejmejkera Kalneitisa, i to na najbolji mogući način, pošto je pao Olimpijakos i to sa čak 20 poena razlike. Crveno-beli iz Pireja nisu mogli ništa da pogode, a posebno Vasilis Spanulis koji je šutirao očajnih 0/5 za tri poena.

Evo i svih rezultata, čeka se još ishod utakmice Crvena zvezda Unikaha da bi bilo kompletno četvrto kolo TOP 16 faze Evrolige.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Top 16 faza:

E grupa:

Četvrtak:

Lokomotiva – Panatinaikos 76:67
Cedevita – Anadolu Efes 84:80

Petak:

Darušafaka – Fenerbahče 100:106
Crvena zvezda – Unikaha 20.00

F grupa:

Četvrtak:

Laboral Kuća – CSKA Moskva 81:71
Real Madrid – Barselona 86:87

Petak:

Himki – Brose Basket 78:61
Žalgiris – Olimpijakos 75:55

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter