0
Vremeplov

VREMEPLOV: Svi ga pamtite po četrnaestici, a znate li koji je broj Anri nosio u Juventusu i zašto? (VIDEO)

Objavljeno: 16.01.16 u 23:40

Legenda svetskog fudbala Tjeri Anri veći deo karijere provela je nastupajući za Arsenal i Barselonu sa kojima je osvojio pregršt trofeja.

Opasni napadač, koji je golmane i odbrane dovodio do ludila, ostao je upamćen i po broju koji je nosio na dresu. Poput Johana Krojfa i njemu je „četrnaestica“ bila omiljena, ali postoji deo karijere u kom je tada mladi Francuz morao da izabere drugi broj.

Naime, tada 22-godišnji Anri je u januaru 1999. godine stigao iz Monaka u torinski Juventus u kom se kratko zadržao – svega šest meseci. Po dolasku bilo je problema i prilikom odabira broja pošto je Didije Dešan bio vlasnik „četrnaestice“, dok je broj 12 (koji je nosio u Kneževini) bio na dresu rezervnog golmana Morgana De Sanktisa.

Izbor je pao na „šesticu“ koja je na početku sezone pripadala Portugalcu Dimasu, a postala je slobodna nakon njegovog odlaska u Fenerbahče.

anri-juve-sestica

Neprilagođen na tvrd fudbal koji se forsira u Seriji A posle samo jedne polusezone u kojoj je na 16 utakmica postigao tri gola preselio iz Italije u Englesku.

Nešto stariji sigurno se sećaju tog moćnog tima u kom je bio i naš Zoran Mirković, a pored njega jedan Zinedin Zidan, zatim kapiten Antonio Konte, Alesandro Del Pjero, Anđelo Peruci, Pipo Inzagi, Edgar Davids, Alesio Takinardi…


(Izvor: Youtube/HenryMatchComps)

Uprkos tome što je tim bio pun legendi Juventus je tu sezonu završio tek na sedmom mestu Serije A, a za titulu su se borili Milan i Lacio, da bi trofej na kraju pripao „rosonerima“.

U Ligi šampiona te sezone „stara dama“ je eliminisana u polufinalu od tada moćnog Mančester Junajteda koji je kasnije u epskom finalu golovima u nadoknadi savladao Bajern sa 2:1. Zanimljivo je da je Juvenus u grupnoj fazi ostvario samo jednu pobedu i to u poslednjem kolu protiv Rozenborga (2:0), a pre toga je imao pet remija u duelima sa Galatasarajem (dva puta), Atletik Bilbaom (dva puta) i već spomenutim norveškim klubom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter