0
Tenis

AUSTRALIJAN OPEN, KVALIFIKACIJE: Šta Ivanu Jorović očekuje protiv Kai-Čen Čang?

Objavljeno: 14.01.16 u 16:55

U noći između četvrtka i petka, u ponoć po našem vremenu, startuje meč koji će nam dati ime igračice koja će se plasirati u finalnu rundu kvalifikacija za prvi grend slem turnir ove sezone.

Ivana Jorović, naša mlada osamnaestogodišnja teniserka se trenutno nalazi na 187. mestu WTA liste, što je ujedno i njen najbolji plasman od početka svoje karijere.

Nalazi se u odličnoj formi, pa je čak i osvojila ITF turnir na tvrdoj podlozi u dvorani krajem prošle godine u Ankari (Turska), pobedivši u finalu domaću teniserku Saglu Bujukaksej, inače bolje plasiranu na WTA listi.

Takođe, Ivana je i u novembru osvojila ITF turnir u Poljskoj, kao i prethodno u oktobru, kada je najbolja bila u Istanbulu, pobedivši u finalu hrvaticu Janu Fet. U prilog njenoj sjajnoj formi ide i rezultat ostvaren na startu ovih kvalifikacija za Australian open, kada je deklasirala Australijanku Rogovsku sa 6:1, 6:1.

Ivanina sutrašnja protivnica Kai-Čen Čang, nam dolazi iz Kineskog Tajpeha i nalazi se na 136. mestu liste najboljih teniserki sveta. U prvom kolu kvalifikacija, ona je dobila meč predajom njene protivnice, španske teniserke u drugom setu, pri vođstvu kineskinje 6:2, 3:0.

Ova desnoruka teniserka ima 25 godina, od 2007. godine je profesionalni igrač, a najbolji plasman na WTA listi je imala 2010. godine, kada je ušla u top 100 igračica, i zauzimala 82. mesto. Inače, tenis je počela da trenira sa 6 godina, i veliki je fan Rodžera Federera.

Ove godine je učestvovala na WTA turniru u Ouklandu, na Novom Zelandu, ali je učešće završila odmah na startu, u prvom kolu kvalifikacija, izgubivši od slovakinje Magdalene Ribarikove 4:6, 5:7.

Početak meča Ivana Jorović – Kai-Čen Čang je zakazan noćas za ponoć po našem vremenu, kao prvi meč na terenu broj 15. Pobednik ovog duela će u trećem krugu kvalifikacija igrati protiv pobednice meča Nikol Gibs (USA) i Jana Fet (CRO).

Dakle, biće ovo jedan izuzetno interesantan i neizvestan meč, i kada se sve uzme u obzir, reklo bi se da su šanse teniserki za pobedu poprilično izjednačene. Nadajmo se da će na toj vagi prevagnuti tas na stranu srpske teniserke.

Pripremio: Srđan Krsmanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter