0
Evropske lige

NAJJAČI SAMO O(P)STAJU: Van Gal ne namerava da napusti Junajted…

Objavljeno: 28.12.15 u 21:51

Nakon OSME vezane utakmice bez pobede, holandski stručnjak na čelu Mančester Junajteda, Luj Van Gal, poručio je „da će nastaviti da se bori“.

Dobar trener mora sadržati dve osobine – prvo hrabrost da izdrži sve kritike koje na njegov račun svaljuju navijači, bilo opravdane ili ne, a drugo, sposobnost da proceni kad je pravi momenat za povlačenje kako bi spasio i klub daljeg posrtanja, i sopstvenu karijeru. 

Luj Van Gal ima, za čoveka koji iz dana u dan pomera sve moguće negativne granice jednog od najvećih klubova na svetu, preveliku količinu prve, i definitivno nedopustivo malu količinu druge osobine. Kako drugačije objasniti činjenicu da je remi sa ove sezone očajnim Čelsijem dovoljan razlog da ostane na čelu slavnog tima sa Old traforda i „nastavi da se bori“?

Čisto kako bi otklonio nedoumice oko ove izjave, dodao je ;

– Iako mediji to žele, ja nemam nameru da dam ostavku.

A paradoksalno, u okviru ankete na sajtu „Daily mail“-a na kom je i objavljena prvobitna informacija, čak 86 procenata navijača smatra da bi Luj Van Gal trebalo da bude otpušten.

No, ukoliko je jasan razlog iz kog on ne želi da da otkaz, postavlja se pitanje zašto klub još uvek drži Holanđanina tu gde je? Jedini mogući razlog jeste novac, ali teško je poverovati da je u pitanju suma koja vredi ovog igranja sa obrazom i ugledom kluba. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter