4
Evropske lige

FOTO: liverpoolfc.com

KOLIKO BI VREDEO DA UME DA POGODI PRAZAN GOL? Benteke junak i tragičar Liverpula (VIDEO)

Objavljeno: 26.12.15 u 18:39

Kristijan Benteke je ovog leta stigao u Liverpul iz Aston Vile za 32,5 miliona funti što je jedna od najskupljih kupovina u istoriji petostrukog prvaka Evrope.

Mnogi su se tada upitali da li Belgijanac zaista toliko vredi, a odgovor su možda dobili posle današnjeg meča sa Lesterom.

Istina robusni napadač je rešio pitanje pobednika (1:0) pogotkom u 63. minutu, ali ono što je uradio u sudijskoj nadoknadi izgubljenog vremena ne dešava se ni daleko slabijim igačima.

Naime, gosti su svim silama pokušali da dođu do izjednačenja pa je posle jednog kornera u napad krenuo i golman Šmajhel. Kako se lopta odbila ka napred došla je do Bentekea koji je sam išao prema praznom golu Lestera koji je praktično branio samo jedan defanzivac „lisica“ kojeg je verovatno ni sam ne zna kako Benteke uspeo da pogodi, umesto gola širokog nešto više od sedam metara.


(Izvor: Youtube/Cyril Mog)

Moramo da napomenemo i da su sudije napravile ogroman previd jer je Benteke u trenutku slanja lopte ka njemu bio u ofsajdu (dobio je loptu u napred, bio je na protivničkoj polovini, a iza njega je bio samo jedan igrač protivničkog tima)

Na njegovu sreću nije preostalo mnogo vremena do kraja odnosno u poslednjem napadu Lester nije uspeo ozbiljnije da ugrozi Minjolea.

0
0

4 Komentara

  1. Ne treba biti sportski novinar da bi video ovoliki ofsajd … dovoljno je poznavati osnovna pravila.
    U trenutku kada mu je lopta upucena ima samo jednog igraca ispred sebe. Da je golman bio na golu ofsajda.

    0
    0
    Odgovori
  2. Офсајд је јер је остао само један играч између њега и гола. Небитно је да ли је то голман или играч одбране. По правилима је потребно да буду најмање двојица. А ено видимо голмана како трчи ка свом голу иза Бентекеа.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter