0
Ostali sportovi

FOTO: RK Vojvodina

LIGA ŠAMPIONA: Minimalan poraz Vojvodine

Objavljeno: 26.11.15 u 22:07

Rukometaši Vojvodine nisu uspeli da ostvare još jednu pobedu u poslednjoj utakmici Lige šampiona pred svojim navijačima. Tatran je u Spensu slavio sa 25:24 (14:14) i tako dospeo do drugog trijumfa koliko ima i naš prvak. Ostalo je još jedno kolo da se odigra kada će Vojvodina gostovati Portu u Portugaliji.

Utakmica je odlučena u poslednjem minutu. Vojvodina je uspela da stigne vođstvo protivnika koje se kretalo od jednog do tri razlike u drugom poluvremenu. Izjednačila je na 24:24, imala je i napad za preokret, ali nije uspela. Furlan je vratio prednost Tatranu od 25:24, a Todorović nije uspeo u poslednjim sekundama da pogodi makar za bod.

Naši rukometaši dobro su otvorili utakmicu, vodili nekoliko puta sa minimalnom prednošću u prvih deset minuta koja je potom mic po mic rasla. Vošin napad predvodio je Orbović (strelac 4 od 10 prvih golova), lopta je tečno išla, a solidno je funkcionisala i odbrana. Naš šampion stekao je prednost od 10:6 kada je usledila serija 5:1 slovačkog prvaka. Tatran je iskoristio nekoliko brzopletih napada Vojvodine za postizanje „lakih“ golova iz kontranapada što su koristili iskusni Antl i Urban.

Na poluvremenu je glasilo 14:14. U nastavku Slovaci su diktirali ritam. Koristili su snažnog pivota Petra koji otvarao prostor saigračima. Nekoliko puta bilo je +3 za goste, Voša je u finišu sustigla prednost, a na kraju je Tatran slavio u već opisanoj završnici. Kod Vojvodine Orbović je postigao 5, a Jovanović 4 gola.

Ulaz i na ovom meču Lige šampiona bio je besplatan na kojem su postavljene kutije za prikupljanje novčanih priloga. Pomoć je namenjena Tari Popović, osmogodišnjoj devojčici iz Novog Sada koja boluje od cerebralne paralize i kojoj su potrebna ortopedska pomagala. Prikupljeno je 13 hiljada 175 dinara. Prema rečima njenih roditelja, Tara obožava sport, a rukometašima je posvetila i poruku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter