0
Košarka

NBA: Uzaludna trojka Porzingisa, Vučević presudio Lejkersima, Bruklinu prva pobeda, Novicki sipao kao lud, Jokić solidan (VIDEO)

Objavljeno: 12.11.15 u 08:22

U nastavku takmičenja u svetu NBA lige, noćas je na repertoaru bilo čak 11 mečeva.

Ekipa Njujork Niksa poražena je od Šarlot Hornetsa sa 95:93. Prava drama viđena je nakon poslednjeg zvuka sirene. Naime, fantastični ruki Niksa, Kristaps Porzingis, pogodio je neverovatnu trojku uz zvuk sirene. Ovaj pogodak bio bi dovoljan za pobedu, ali su sudije, posle pregledavanja snimka, odlučile da ponište koš, pa je trijumf pripao timu Majkla Džordana.

Porzingis je ponovo, i bez te trojke, upisao dabl-dabl sa 10 poena i 15 skokova. Najefikasniji kod Niksa bio je Melo Enotni sa 29 poena, 6 skokova i 4 asistencije. U ekipi Hornetsa blistao je ove sezone sjajni Džeremi Lin koji u paketu sa imenjakom Lambom sa klupe igra odlično. Lin je ubacio 17, Lamb 14, Kodi Zeler 12 uključujući i koš na 0.6 sekundi za vođstvo i trijumf, a Batum je dodao 24. Povredio se Kemba Voker.

(izvor: youtbe/NBA Game Recap)

Orlando Medžik savladao je u velikoj drami LA Lejkers sa 101:99 u svom Emvej Centru pogotkom oporavljenog Nikole Vučevića sa zvukom sirene. Crnogorski igrač imao je samo 1.5 sekundi za poslednji napad, šutirao je fejd-avej u stilu Kobija i pogodio kao suza.  Vučević je ubacio 18, Šabaz Nejper upisao je rekord karijere sa 22, Evan Fornije je dodao 16 poena. 

(izvor: youtbe/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Filadelfije 76ers ni posle osme utakmice u sezoni ne zna za pobedu. Noćas su im skalp skinuli Toronto Reptorsi u Vels Fargo Centru sa 119:103. U poraženom timu teško da ima svetlih tačaka ove sezone, ali bez dileme jedna od njih jesu partije koje iz noći u noć pruža fenomenalni 3. pik s drafta, Džalil Okafor. Centar File noćas je ponovo odigrao doktorski sa 26 poena i 7 skokova.

U pobedničkom timu Luis Skola upisao je čak 21 poen, a od toga neverovatnih 17 stiglo je u trećoj deonici u kojoj je šutirao 8-10. Na visini zadatka bio je Kajl Lauri sa 23 poena i 8 asistencija, dok je Demar Derouzan „bio miran“ sa 14 poena.

(izvor: youtbe/NBA Game Recap)

Indijana Pejsersi savladali su Boston Seltikse sa 102:91 u TD Gardenu. Pol Džordž se u poslednje vreme razgoropadio, u poslednja tri susreta beležio je prosečno po 31.7 poena, noćas nije išao preko 30, ali je stao na prihvatljivih 26 uz 10 skokova i šut iz igre 10-22. Na drugoj strani Evan Tarner je ubacio 20 poena uz odličnih 9-13 iz igre, dok je omaleni Ajzea Tomas završio sa 14 poena uz sraman procenat šuta šutirajući svega 4-13 iz igre.

(izvor: youtbe/NBAHighlightsDaily)

Košarkaši Nju Orleans Hornetsa igrali su bez Entonija Dejvisa sa ekipom Atlante Hoks i prošli su kao bosi po trnju izgubivši sa 106:98. Dobro su se gosti držali, imali su raspoloženog Erika Gordona koji je upisao rekord sezone od 26 poena, na visini zadatka bio je i Rajan Anderson koji je proknjižio dabl-dabl sa 17 poena i 11 skokova, a dve dvocifrene statističke kolone po drugi put u karijeri i ove sezone ispunio je i Iš Smit sa 18 poena i 10 asistencija.

Ipak, bilo je to premalo da se sruše Hoksi za koje je Al Horford blistao sa 26 poena i 8 skokova i šut iz igre 11-15, te 4-6 za tri poena. Po prvi put u svojoj karijeri Ol-star Hoksa pogodio je na jednom meču četiri trojke. Sjajan je bio i Pol Milsap sa 19 poena i čak 16 skokova, a dabl-dabl je imao i Džef Tig sa 14 poena i 10 asistencija.

(izvor: youtbe/NBA Game Recap)

Mnogo se pričalo o duelu Dalas Maveriksa i LA Klipersa pred ovaj duel, pre svega zbog Deandrea Džordana koji je prošle sezone obećao da će doći u tabor Maveriksa, a onda je „misteriozno nestao“, Marku Kjubanu je javio da ide „sa devojkom na piće“ i zatim je obnovio ugovor sa Klipersima. Publika je večeras Deandrea „nagradila“ salvom zvižduka, a Maveriksi su navijačima ulepšali veče pobedom od 118:108.

Drugu mladost doživeo je Dirk Novicki koji je noćas bio enigma za defanzivu Klipersa. Neverovatni Nemac terorisao je mrežicu iz svih pozicija, na kraju je završio sa 31 poenom, 11 skokova, fenomenalnim procentom šuta 11-14, te čak 5-6 za tri poena. Ništa lošiji nije bio Vesli Metjuz koji je nanizao 25 uz 9-13 iz igre za najbolji meč od dolaska u Dalas.

(izvor: youtbe/NBA Daily Recap)

Nakon sedam vezanih poraza ekipa Bruklin Netsa konačno je slavila. Noćas su u Tojota Centru nagirali Hjuston Roketse sa 106:98. Sjajnu rolu pružio je bivši igrač Fenerbahčea i Cibone, Bojan Bogdanović koji je ubacio 22 poena uz 9 skokova sa klupe. Bruk Lopez imao je dabl-dabl sa 14 poena i 12 skokova.

Na drugoj strani Harden je ponovo zagubio svoj procenat šuta. Istina, Ol-star bek Roketsa nije šutirao katastrofalno kao što je to činio na startu sezone, ali jeste prilično loših 8-22 za saldo od 23 poena uz 9 skokova i 6 asistencija. Kvalitet je pokazao i Dvajt Hauard sa 20 poena, 17 skokova i 5 blokadi, ali ni to nije pomoglo timu Kevina Mekhejla koji je u finišu ostao bez goriva.

(izvor: youtbe/NBA Game Recap)

Golden Stejt je nastavio da dominira NBA ligom. Ni posle devete utakmice tim Luka Voltona ne zna za poraz. Noćas su savladali Memfis Grizlise sa 100:84, ovog puta pokazavši milost budući da su ih prethodni put pre nekoliko dana deklasirali sa 50 poena razlike. Naravno, Stef Kari je vodio svoj tim do trijumfa sa 28 poena i 5 asistencija uz šut iz igre 9-21. Sjajnu rolu sa klupe pružio je i Andre Igudala koji je ubacio 20 poena uz 6-9 iz igre, te 4-5 za tri poena.

(izvor: youtbe/NBA Daily Recap)

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Milvoki Bakse sa 103:102 u svom Pepsi Centru pogotkom Keneta Farida na svega 5 sekundi pre kraja. Reprezentativac SAD uhvatio je ofanzivni skok posle užasnog er-bola Danila Galinarija i time je meč rešen. Mogli su Baksi možda i bolje za solidnih 5 sekundi, ali je Kris Midlton isforsirao težak šut i promašio.

Danilo Galinari je sa 25 poena i 7 skokova bio najbolji u svom timu. Pratio ga je fenomenalni ruki Emanuel Mudije koji je završio sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 11 asistencija, dok je heroj trijumfa Kenet Farid upisao 19 poena uz 9 skokova. Na drugoj strani, Džarid Bejlis je ubacio 22 poena. Nikola Jokić je odigrao solidno sa 8 poena i 4 skoka uz 4-7 iz igre.

(izvor: youtbe/NBA Game Recap)

Ekipa Sakramento Kingsa popalila je sve alarme. Centar Demarkus Kazins održao je sastanak samo sa igračima kluba, a nakon toga GM Vlade Divac je takođe organizovao sastanak svih zaposlenih u klubu. Podizanje radnog elana, čini se, urodilo je plodom pošto su Kingsi noćas pobedili odlični Detroit sa 101:92.

Demarkus Kazins je sa 33 poena i 9 skokova predvodio svoj tim. Centar Kingsa ove sezone se ne libi da maksimalno eksploatiše svoj šut za tri poena, noćas je van linije 7,24 šutira 4-5. Ražon Rondo je došao do svog drugog tripl-dabla u sezoni sa 15 poena, 15 asistencija i 11 skokova. Rudi Gej je blistao sa 25 poena uz 10-14 iz igre.

(izvor: youtbe/NBA Game Recap)

Na kraju, San Antonio Sparsi su bez većih problema pobedili ekipu Portland Trejblejzersa na gostovanju u Moda Centru sa 113:101. Bio je ovo prvi meč Lamarkusa OldridžaOregonu od odlaska iz tabora Portlanda prošlog leta. Iako je očekivao zvižduke, nagrađen je ovacijama. Ipak, Ol-star krilni centar nije pokazao milost ka bivšem timu kojem je isporučio 23 poena. Pratio ga je Kavai Lenard sa 20 poena i 7 skokova.

Boban Marjanović nije se našao ni sekunde na parketu. Na drugoj strani ponovo je najbolji bio bekovski dvojac: Demjan Lilard – Si Džej Mekalum sa 22 poena i 9 asistencija, odnosno sa 21 poenom.

(izvor: youtbe/NBA Game Recap)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Šarlot – Njujork 95:93
Orlando – L.A. Lejkers 101:99
Filadelfija – Toronto 103:119
Boston – Indijana 91:102
Atlanta – Nju Orleans 106:98
Dalas – L.A. Klipers 118:108
Hjuston – Bruklin 98:106
Memfis – Golden Stejt 84:100
Denver – Milvoki 103:102
Sakramento – Detroit 101:92
Portland – San Antonio 101:113

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter