0
Evropske lige

SKOLS: Nikad ne bih igrao u ovom Mančesteru! VAN GAL: Reci mi to u oči!

Objavljeno: 30.10.15 u 15:02

U slavnom klubu traje rat između legendarnog veziste Pola Skolsa i aktuelnog menadžera Pola Skolsa.

– Najteže je naučiti igrača da postiže golove i bude kreativan. Očigledno je da u timu postoji nedostatak rizika i kreativnosti. Deluje da Van Gal ne želi da igrači pobeđuju i daju golove. To definitvno nije tim za koji bih voleo da igram. Aleks Ferguson se nije slepo držao stila igre – rekao je Pol Skols za Bi-Bi-Si.

Zatim je i na primeru Vejna Runija objasnio svoje mišljenje.

– Bio sam na gradskom derbiju i gledao Runija prvih 20 minuta. Odlično se kretao, ali igra u takvom timu gde niko nije u stanju da mu doda loptu. Rud van Nistelroj, Tedi Šeringem, Endi Kol, takođe ne bi mogli da igraju u ovom timu. Nema utrčavanja u kaznenom prostoru, igrači sredine terena ne odlaze napred. Mislim da je veoma teško biti napadač u ovakvom Junajtedu – dodao je Skols.

van-gal-klupa

Vrlo oštro je na ove reči reagovao menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal.

– U Engleskoj imate sjajan izraz: ‘Drvlje i kamenje mogu da mi slome kosti, ali reči nikad’. Više volim da koristim holandske, ali ova izreka je odlična. On nema nikakvu odgovornost i može da kaže šta hoće. Zašto govori takve stvari, za dobrobit kluba ili njega samog? Kada Skols bude mislio da treba da idem, ja ću otići, ali on nije odgovorna osoba u klubu, on nije predsednik Glejzer ili potpredsednik Ed Vudvard – rekao je Van Gal na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Kristal Palasa.

– Ne želim da se branim, ni ne mogu da se odbranim, jer on je legenda kluba i njegove reči imaju jak eho, zato slušam. Ipak, mislim da ako si legenda kluba, onda bi trebalo da razgovaraš sa menadžerom ili njegovim prijateljem Rajanom Gigsom ili Edom Vudvardom, a ne na ovakav način – poručio je Van Gal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter