0
Evropske lige

ĆAVI: Runi poseduje dovoljno dara da igra na sredini terena

Objavljeno: 28.10.15 u 08:51

Legendarni, bivši vezista Barselone, Ćavi Ernandez, uveren je da napadač Mančester junajteda, Vejn Runi, poseduje dovoljno kreativnosti da bi igrao ulogu ofanzivnog veziste.

Ako je verovati savetima iskusnog Ćavija, Runi će uskoro morati da se zadovolji rolama na sredini terena, ukoliko planira da produži svoj vek trajanja u ekipi „Crvenih đavola“.

Sam Vejn Runi tokom ove sezone nije uspeo da impresionira javnost svojim rolama postigavši tek 2 gola u Premijer ligi u 9 utakmica. Upravo zbog toga u Engleskoj se uveliko vodi debata o tome da li Runi i dalje ima kvalitet za dres kluba veličine Junajteda.

Ako je verovati rečima sadašnjeg fudbalera katarskog Al Sada, rešenje za 30-godišnjeg igrača moglo bi da bude odlazak na poziciju plejmejkera, odnosno nastupi iza dva špica.

– Vejn Runi je igrač kome se svetska fudbalska javnost divi već duže vreme. On poseduje neverovatan talenat i fantastične sposobnosti – smatra Ćavi.

– Lično smatram da Runi ima još mnogo toga da ponudi, možda mu je potrebno da se adaptira malo. Došao je do godina kada ne može više da igra onako kako je igrao, ali je inteligentan dovoljno da se adaptira. Runi poseduje pravi fudbalski mozak – smatra Ćavi.

– Možda je stvarno došlo vreme za novog napadača u Mančester junajtedu. Napadača koji može da sprinta 90 minuta. Ali Runi može da bude opasan i sa pozicije iza napadača. On ima viziju i neverovatan pas, pa može da bude dobar plejmejker – smatra Ćav.

– Ukoliko bude uspeo da se prilagodi toj ulozi, nema razloga da ne igra na najvišem nivou barem još šest sezona. Ipak, prvo mora sam sebi da prizna da njegovo telo više ne može da radi ono što je nekada moglo – smatra igrač Al Sada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter