in , ,

NE MARI ZA PROŠLOST: Šimuniću nije žao zbog nacističkog pokliča

Fudbalska javnost u Srbiji ostala je u šoku kada je, pre dve godine, Josip Šiminić posle trijumfa Hrvatske nad Srbijom povikao „Za Dom spremni“.

„Goreo“ je tada zagrebački Maksimir, budući da su oduševljeni navijači sa puno katarze prihvatili pozdrav kojim su se pripadnici nekadašnje „Nezavisne Države Hrvatske“ i poklonici ozloglašenog Antea Pavelića pozdravljali od 1941. godine kada su se priklonile snagama Adolfa Hitlera.

Međutim, sve to danas Josipu Džou Šimuniću nimalo ne smeta. I on, barem tako smatra i kaže „nema zbog čega da se kaje“. Tada je UEFA odlučila da kazni Šimunićevo nepoznavanje istorije sa zabranom igranja od 10 mečeva. 

Međutim, danas je Šimunić ponovo „za dom spreman“ i radi u Fudbalskom savezu Hrvatske. I kako tvrdi: nema zbog čega da se pokaje.

– Ne moram nikome ništa da dokazujem. Apsolutno mi ništa mi nije žao. Prošlo je dve godine, nije lepo kada me mnogi diskrimišu, ali takav je život. Taj incident obeležio je kraj moje karijere, ali to je prošlost. Ima puno stvari na svetu koje nisu u redu, ali imaću još prilika da dokažem da nisu bili pravedni – rekao je Šimunić za RTL.

Bivši reprezentativac Hrvatske danas radi kao pomoćnik selektora Anta Čačića.

Autor: Site Default

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Odgovorite
  1. Hrvati nikad obraza nisu imali, zašto bi se sad ovaj stidio svog opredeljenja! Ustaša je i ponosi se time.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

HAMAN: Murinjo praktično prosi otkaz

‘PREGOREO’: CR7 ekstremno nezadovoljan što mora na doping kontrolu (VIDEO)