in ,

HRVATICE JOJ GLEDAJU U LEĐA: Ivana ponovo dobija prestižnu nagradu!

Ivana Španović

Titulu najbolje atletičarke Balkana Ivana Španović je prvi put dobila 2013. godine, a kako se saznaje, i ove godine ta nagrada će u njene ruke.  

Vest će biti obelodanjena na Gala večeri Asocijacije balkanskih atletskih federacija 18. novembra u Tbilisiju, syaznaje Žurnal. Iz 16 država se bira najbolji takmičar (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Gruzija, Grčka, Izrael, Jermenija, Kipar, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Srbija, Turska, Hrvatska i Crna Gora, tako da je konkurencija izuzetno jaka. 

Najužu konkurenciju našoj graciji činile su dve hrvatske atletičarke, koje će se takođe pojaviti u Gruziji. Bacačica diska Sandra Perković osvojila je srebrnu medalju na SP, a Blanka Vlašić je takođe bila srebrna, ali u skoku uvis.

Kriterijumi ABAF su drugačiji. Ne stavlja se sjaj medalje u prvi plan, nego odličje. Tu je Srpkinja u prednosti jer osim bronze sa SP, popela se na pobedničko postolje na Prvenstvu Evrope u dvorani. Trijumfovala je na tom takmičenju, a Hrvatice se nisu pele na podijum. dijamantska liga u prvi plan stavlja takmičarku, a ne zemlju…

još jednom se pokazalo da je Španovićeva najbolja kada je najbitnije. Ovu nagradau osvajala je i 2013, u godini kada je bilo SP u Moskvi. 

Bravo Ivana, zaslužila si sva priznanja jer ove suze i radost niko ne može da zaboravi.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MITROVIĆ: Visoka razlika diže samopouzdanje. A sada Olimpija, pa Real

GROF PRED RAD I O AKTUELNOSTIMA: ‘Kad bi baba bila đed’ i ‘Ne gledamo uopšte’ (na Partizan)