0
Evropske lige

FIFA VIRUS: Neverovatan broj povreda i veliki problemi za evropske klubove!

Objavljeno: 11.10.15 u 12:35

Reprezentativna pauza gotovo po navici iz nepoznatih razloga donosi i veliki broj povreda, a deluje da je ovaj put ta granica nadmašena.  

Naime, brojni evropski velikani ostali su bez svojih najboljih igrača na određeno vreme, a među povređenim igračima tokom prethodnih dana tu su – Serhio Aguero, David Silva, Mario Gece, Karim Benzema, Luka Modrić, Alvaro Morata, David Luiz, Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Bastijan Švajnštajeger, Kasper Silesen, Tim Krul… 

Real Madrid 

Trener Rafael Benitez već ne može da računa na Karvahala, Danila, Pepea, Rodrigeza, a njima su se na listi povređenih pridružili Karim Benzema i Luka Modrić. Kod Francuza je situacija potpuno jasna, on će propustiti naredne tri nedelje i mečeve sa Levanteom i Seltom u Primeri, i gostovanje u Parizu, ekipi PSŽ u Ligi šampiona. Luka Modrić je osetio bol u loži zbog čega je izašao na poluvremenu meča protiv Bugarske, ali ozbiljnost povrede još nije poznata.

Benzema 

Bajern Minhen 

Pep Gvardiola ponovo ima problema sa kadrom, pošto su duže vreme van stroja Arjen Roben, Frank Riberi, Holger Badštuber, Mehdi Benatija, a njima se na listi pridružio Mario Gece, koji će pauzirati do kraja godine. 

Juventus 

“Stara dama“ se nalazi u velikim problemima ove sezone, a trener Masimilijano Alegri neko vreme neće moći da računa na Alvara Moratu koji je zadobio težu povredu protiv Luksemburga, ali na njegovu sreću fibula nije slomljena. Pored njega, Pol Pogba je zbog povrede lože napustio igru na meču protiv Jermenije, ali se očekuje da uskoro bude na terenu. 

Čelsi

Žoze Murinjo se takođe nalazi u velikim problemima pošto je ekipa daleko od prošlogodišnje forme. Iako su navijači Čelsija sa oduševljenjem dočekali vest o povredi Branislava Ivanovića, u ovom trenutku to nije dobra vest za “plavce“. Pored Baneta, povredu je doživeo i Nemanja Matić, a još uvek nije poznato koliko će odsustvovati. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mančester junajted 

Vezista Bastijan Švajnštajger je osetio bol u mišiću tokom zagrevanja za meč protiv Iraca i nije poznato koliko je povreda ozbiljna. Zbog povrede, Engleska nije mogla da računa na Vejna Runija, ali bi on trebalo da bude spreman posle pauze.

PSŽ 

Za Parižane je loša vest povreda Davida Luiza koji će biti pod velikim znakom pitanja za duel protiv Real Madrida naredne nedelje u Ligi šampiona. 

Podsetimo, danas i sutra su na programu novi brojni mečevi reprezentacija, pa nije isključeno da se broj povređenih igrača poveća…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter