0
The Best Of

VREMEPLOV: Plaćen garniturom dresova, loptama, mrežom za gol – a postao legenda Mančester junajteda! (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.15 u 18:22

Bio je deo jednog od najbizarnijih transfera u svetu fudbala, čuveni odbrambeni igrač Junajteda iz devedesetih godina – Gari Palister. 

Svoje prve fudbalske korake napravio je u nižerazrednom engleskom klubu Bilingem Tauna. Kao 19-godišnjak odlazi u Midlsbro za transfer težak: garnituru dresova, džak fudbalskih lopti i mreža za gol.

Vrhunac karijere doživeo je kada ga je pet godina kasnije Ser Aleks Ferguson doveo u redove Mančester Junajted, za tada rekordnih 2,3 miliona funti. 

Palister je u dresu „crvenih đavola“ odigrao 317 utakmica. Na polici trofeja ima osvojene četiri titule Premijer lige, tri FA kupa, Liga kup, Kup pobednika kupova i Superkup Evrope. 


Nakon deset godina provedenih na „Teatru snova“, opet je radio na relacija Mančester-Midlsbro. Tadašnji trener tima sa „Riversajda“, nekada saigrač Palistera u Junajtedu, Brajan Robson ga je doveo u ekipu za 2,5 miliona funti, zapravo veću suma nego što je pre deset godina prešao iz Midlsbroa u Mančester. Na Riversajdu je završio karijeru.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter