0
Ostali sportovi

FOTO: ASS

SP U ATLETICI: Dragana Tomašević daleko od finala u Pekingu

Objavljeno: 24.08.15 u 12:22

Reprezentativka Srbije Dragana Tomašević nažalost nije uspela da bude među 12 najboljih u kvalifikacijama bacanja diska na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

Tomaševićeva je jutros nastupala u drugoj kvalifikacionoj grupi u kojoj zauzela 10. mesto sa najboljim rezultatom iz treće serije 58.98m.

Norma za finale bila je 63 metara ili 12 najboljih atletičarki po rezultatu.

– Slabo sam krenula, daljina prvog hica od 56,70m je na neki obeležila tok takmicenja. Drugi i treći hitac su bili bolji, ali nažalost nedovoljni za plasman u najboljih 12 na svetu. Borila sam se do samog kraja ali opet ne mogu biti zadovoljna nastupom upravo zbog tih tehničkih grešaka koje sam ponavljala. Da sam startovala bar sa 58m verujem da bi me to dodatno ohrabrilo i da bi prebacila 60,72m koliko je bilo potrebno za ulazak u finale, rekla je nacionalna rekorderka Srbije u bacanju diska nakon takmičenja.

Dragana je u prvoj seriji imala hitac od 56.70 metara, u drugoj seriji nešto malo dalji – 57.48m, a u trećoj najdalji hitac kojim je završila takmicenje u Pekingu, 58.98m.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter