0
Ostali sportovi

SP U KAJAKU I KANUU: Ženski četverac izborio finale, sutra borba za medalju i vizu za Rio

Objavljeno: 22.08.15 u 19:18

Posada ženskog četverca u sastavu Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Benedek-Ružičić i Olivera Moldovan izborila je danas finale na Svetskom prvenstvu u Milanu.

Četverac će se u nedelju boriti za pobedničko postolje na 500 metara i normu za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

Muški četvorosed stigao je poslednji u polufinalu trke na 1.000 metara čime je izgubio svak šansu za plasmanom na OI.

Sprinteri Nikolina Moldovan u ženskom K1-200, Marko Dragosavljević u muškom K1-200 i kanuistkinja Krasimira Stojčeva u C1-200 veslaće u utešnim B finalima, za plasman od 10. do 18. mesta pošto su u polufinalnim trkama zauzeli četvrta mesta. 

Četvrtog dana šampionata sveta u Milanu, u trkama koje su veslane u prepodnevnom delu programa, Krasimira Stojčeva i Nikolina Mijušković zauzele su  sedmo mesto u B finalu discipline c-2 500m. Kristina Bedeč bila je 4. u B finalu k-1 500m, dok je kanuista Strahinja Mladežić zauzeo 6. mesto u B finalu discipline c-1 1000m.

Ranije danas srpske kajakašice Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek osvojile su srebro u disciplini K-500, dok su bronzane medalje osvojili Marko Tomićević i Milenko Zorić u trci na 1.000 metara, i Nebojša Grujić i Marko Novaković na 200 metara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter