in ,

GRAN PRI: Srbija sa petoro takmičara u Moskvi

Foto: TK Galeb

Reprezentacija Srbije u tekvondou imaće petoro takmičara na prvom Gran priju ove godine, koji će od 14. do 16. avgusta biti održan u Moskvi.

Boje Srbije braniće olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić, Violeta Babić i Ana Bajić u konkurenciji do 67 kilograma, odnosno Tijana Bogdanović (do 49) i Damir Terzić (do 80 kilograma).

Prvog dana na tatimi će izaći tri dame, Mandićeva, Babićeva i Bajićeva, dan kasnije boriće se Bogdanovićeva i na kraju Fejzić.

Turnir u Rusiji je G4 kategorije, što znači da osvojeno prvo mesto nosi 40 bodova za olimpijsku listu, dok pravo učešća imaju 32 najbolja borca.

– Završnica za osvajanje direktnog plasmana u Rio počinje preko Moskve, Samsuna, Mančestera. Najboljih osam takmičara će se na kraju sresti na finalu Gran prija u Meksiku. Posle ovog takmičenja znaćemo ko je koliko bliži ili dalji od odlaska u Rio de Žaneiro – istakao je Dragan Jović.

Podsećamo, ovih dana je bilo tačno tri godine od Miličinog zlata u Londonu, koje je Srbija čekala još od 2000. godine i najsjajnijeg odličja odbojkaša…

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ANDRIJA PRLAINOVIĆ ZA HOTSPORT: Jednoga dana kada bude slušala priču o svemu ovome, Đurđa će biti ponosna! (VIDEO)

SVI SU NA EVINOJ STRANI: Lekari Premijer lige Murinjov potez okarakterisali kao nepravedan (VIDEO)