MVP, MVP orilo se ispred Skupštine na svečanom dočeku. Zaslužio je to najbolji igrač finalne utakmice, Andrija Prlainović.

Osvojio je ove godine sve što se moglo osvojiti, najpre sa Pro Rekom, a potopm i sa reprezentacijom. Zaslužio je odmor i da se konačno malo posveti porodici i uživa sa ćerkicom, pa smo mu zato postavili tri brza pitanja.


intervju Koji je bio najteži trenutak tokom ovog Svetskog prvenstva, iz bilo kog razloga?

– Četvrtfinalna utakmica. Ona nosi najveći pritisak i najteže je kada se tu završi takmičenje. Bila je nekako i najneizvesnija, dosta dugo smo slamai optor Amerikanaca – nije imao nikakvu dilemu Prlainović.

intervju Lepših trenutaka je više?

– Polufinale i finale. To su utakmice koje smo najbolje odigrali. Pamtićemo taj trenutak kada smo ponovo postali svetski šampioni i samo slavlje,  ono u bazenu, svlačionici, ispred Skupštine…

Foto: VSS

Foto: VSS

intervju Maestralno je Prlainobić odigrao čitav šampionat, a na pobedničko postolje izašao je sa ispisanim ćerkicinim imenom. Đurđa će priču uoči svog prvog rođendana, koji je ove godine, pamtiti po tome da je tata tada bio svetski šampion i najbolji igrač.

– Nije ona naravno još ničega svesna. Biće joj drago kada jednoga dana bude slušala priču o tome, gledala slike i klipove i shvati da je tata to njoj posvetio. Verujem da će biti ponosna – zaključuje Andrija Prlainović.

Za Srbiju uvek i sve, a ovo je bilo specijalno za malu Đurđu. Jednoga dana biće svesna toga i ponosna jer ima najboljeg tatu na svetu! On ne izlazi iz igre,a i što bi kada može apsolutno sve…

Izvor: YouTube, predrag St.

Pored Andrije, Srbija je imala najboljeg golmana Branislava Mitrovića i najboljeg igrača po ocenama novinara, Duška Pijetlovića. Prisetite se njihovih imprsija izrečenih za naš portal…