0
Intervju

Foto: Tanjug/AP

BANE MITROVIĆ ZA HOTSPORT OTKRIO: Srbija je nadmoćna zbog ovih nekoliko stvari! (VIDEO)

Objavljeno: 10.08.15 u 13:44

Delfini su posle šest godina ponovo pokorili planetu. Pored zlatne medalje i pehara, u rukama naših momaka završila su i tri individualana priznanja, kao dokaz potpne dominacije.

Centar Srbije Duško Pijetlović je najbolji igrač po oceni predstavnika medija, MVP je Andrija Prlainović, a najbolji golman Branislav Mitrović.

– To individualno priznanje koje sam ja dobio je došlo kao kruna truda i rada cele ekipe i kvalitetne odbrane. Ono što nas je krasilo je upravo ta sjajna odbrana. To se kao naš najveći adut iskristalisalo I na ovom turniru i sigurno da ni te moje nagrade ne bi bilo bez maksimalnog angažovanja tima – počeo je za HotSport priču Branislav Mitrović.

Prošlog leta je Gojko Pijetlović bio najbolji golman EP i SL, ove Mitrović na SP. Ko god da je u bilo kom trenutku na golu, lopta će retko kada završiti u našoj mreži.

– To samo govori o dve stvari, a to je pod broj jedan – naša timska odbrana, a pod broj dva, a opet da ne budem baš subjektivan previše, Srbija ima dobre golmane. Ne samo u ovom momentu, imala ih je i u prošlosti, uvek, a verujem da će ih imati i u budućnosti. Ustvari, ne da verujem nego znam, pošto znam te momke koji dolaze.

Prva je retkost u bilo kom sportu da neka ekipa bude toliko dominantna na nekom takmičenju, kao Srbija na ovom SP. Svi se pitaju u čemu je tajna i ima li je?

– Prva stvar je sistematičan rad koji se obavlja već godinama. Druga je atmosfera. Pored generacije koju morate imati, kada se sa tim još spoje odnosi u njoj, onakvi kakve mi imamo i u bazenu i van bazena, onda dobije to što mi pružamo i ono što trener izvlači iz nas.  I da ne otkrivam baš sve, neke stvari zadržavamo ipak samo za sebe – nasmejao se Bane.

Izvor: YouTube, Vuk samotnjak

Ekipa je sazrela i pokazuje nevrovatnu mirnoću i samopouzdanje koje je krasi u svakom trenutku.

– Tako je i to naše igre i pokazuju. Ova ekipa nije od juče tu, godinama se gradi i pravi. Ono što je bitno je  da dok jedni sazrevaju, dolaze i oni novi i tako se održava kontinuitet rada reprezentacije.

Posle prošlogodišnjeg finala EP u Budimpešti i pobede nad domaćinom činilo se da ubedljivije od toga ne može. Pokazalo se sada da ipak može još ubedljivije.

– Ako pogledamo finale u Budimpešti i ovo finale u Kazanju, možemo reći da je negde bilo veoma slično, ali ne smemo sigurno zanemariti  da je ovaj turnir bio mnogo izjednačeniji nego što je to bio onaj na EP. Prvi put se na jednom prvenstvu pojvilo sedam, osam ekipa koje su konkurisale za borbu za medalje, a imali smo i ono jedno neizvesno četvrtfinale gde je svako svakog mogao da izbaci.

SAD, Brazil i Australija strašno napreduju, vraćaju se Grčka i Rusija. Standardno su tu negde uz nas Mađari, Hrvati, Crnogorci, Italijani… Padaju u vodu priče da vaterpolo igra nekoliko zemalja na svetu.

– To je sa jedne strane dobro, a sa druge nas dosta obavezuje. Verujem da će sve ove ekipe koje su sada bile u četvrtfinalu još napredovati I na Olimpijskim igrama možemo da očekujemo još veću borbu protiv njih.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prošog leta su osvojena tri zlata, ovoga dva, pet takmičenja, pet medalja kao savršena uvertira u narednu godinu u kojoj smo domaćini EP I u kojoj nas očekuju OI. Da li je to još veći teret?

– Sav taj teret čovek nametne samo sam sebi. Prvi cilj ovog leta nam je bio olimpijska viza i to smo na našu sreću uradili na prvom koraku. Posle toga je došlo Svetsko prvenstvo za koje smo rekli da sigurno nećemo imati ulogu nekog sa strane. To smo  pokazali, jer smo ga osvojili. Što se tiče onog dalje, sada prvo razmišljamo o odmoru. O ostalim planovima i programima, tu su trener i ljudi koji se bave tim stvarima. Naše je samo da se odazivamo i da ispunavamo njihove zahteve – zaključuje Mitrović.

A selektor Dejan Savić zna šta radi, momci to izvršavaju u bazenu. Novi uspesi su zagarantovani. Pokušali smo da objasnimo zašto je to tako, proverite da li smo i koliko uspeli u tome.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter