2
Košarka

FOTO: STARSPORT

NEDOVIĆ: Cilj je Rio. Očekujem da ove sezone u Zvezdi eksplodira… ?

Objavljeno: 11.08.15 u 17:58

Košarkaš Srbije Nemanja Nedović rekao je da ekipa sa velikim nestrpljenjem isčekuje prijateljsku utakmicu protiv Francuske u Beogradskoj areni.

– Iza nas su tri nedelje rada na kondiciji na pripremama u Sloveniji, izgledalo je kao da smo tri meseca tamo. Jedva smo čekali da se vratimo i da krenu utakmice, sada polako hvatamo takmičarski ritam. Mislim da nema lepšeg osećaja nego da igraš pred svojom publikom i jedva čekamo utakmicu u Kombank Areni protiv reprezentacije Francuske – rekao je Nedović Tanjugu.

Plejmejker srpskog nacionalnog tima ponovio je da očekuje izuzetno teško Evropsko prvenstvo, na kojem je kao glavni cilj označio plasman na Olimpijske igre u Riju.

Po imenima u reprezentacijama, očekuje nas veoma snažan i težak šampionat. Cilj je jasan, plasman na Olimpijske igre u Riju i svi radimo na tome – rekao je novi košarkas Unikahe.

Nedović je istakao da su reprezentacije Francuske i Španije po imenima najjace selekcije na turniru, ali i da je predstojeće prvenstvo najjače u poslednjih deset godina.

Francuzi i Španci se definitivno izdvajaju, posebno Francuzi koji su stvarno prejaki. Imaju šest ili sedam NBA igrača, što je i razumljivo jer će igrati pred svojom publikom. Videli smo iz pripremne utakmice sa njima da su veoma snažan tim. Italijani takođe imaju odličnu ekipu, sve NBA zvezde su se odazvale i ponoviću da je ovo najjace prvenstvo u poslednjih deset godina.

Doskorasanji košarkaš Valensije se osvrnuo na prelazak u redove Unikahe, u kojoj će igrati sa saigračem iz reprezentacije Stefanom Markovićem.

Sjajan tim i mislim da sam uradio odličan posao prelaskom u Unikahu. Igraću Evroligu i špansko prvenstvo, prihvatili su me sjajno i zaista je ceo grad oduševljen što sam dosao u njihov tim. Igraću pod palicom odličnog trenera Djoana Plaze, koji će mi sigurno dati šansu i jedva čekam da zaigram za njih – dodao je srpski košarkaš.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde osvrnuo se na igre crveno-belih iz prošle sezone i naglasio da očekuje da tim nastavi sa dobrim rezultatima.

Posle najušpešnije sezone u istoriji, očekujem samo da se napravi neki kontinuitet. Ne očekuje niko plasman Zvezde na Fajnal-for Evrolige, ali očekuje da nastavi sa dobrim igrama i rezultatima. Očekujem da moj kolega iz reprezentacije Nemanja Dangubić „eksplodira“. U godinama je u kojim bi trebalo da bude lider tima i očekujem njegova dobra izdanja“.

Na pitanje da li se vratio u bivši klub kratko je odgovorio:

– Vratiću se na kraju karijere – zaključio je Nedović.

Znate li ko se baš uželeo Nedovića?

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter