0
Intervju

Gojko Pijetlović za HotSport: Mađari su prošli kao Brazilci u fudbalu! (VIDEO)

Objavljeno: 28.07.14 u 23:03

Vladar Starog kontinenta je ostao isti, Srbija je novi-stari šampion Evrope, a ima i najboljeg golmana. Gojko Pijetlović je dobio to prestižno priznanje, u konkurenciji Mađara Nađa, Italijana Tempestija, Crnogorca Radića, Hrvata Pavića, Španaca Agilara…

Gojko

 Srbija od oproštaja Slobodana Sora, posle Olimpijskih igara u Londonu, nije imala prvog golmana. Pijetlović i Branislav Mitrović su delili minutažu u Barseloni i u Dubaiju.

– Ovo mi je prvo takmičenje da sam prvi golman i prvo evropsko zlato, pošto nisam bio u timu u Ajdnhovenu. Iza mene je najuspešnija godina i sezona i karijeri. Presrećan, sam, euforičan, umoran, ali samo fizički – priča za HotSport Gojko Pijetlović.

 Izabran je najpre za najboljeg golmana Svetske lige, na završnom turniru u Dubaiju, ali ovo novo priznanje ima daleko veću težinu.

–  Šampionat u Mađarskoj mi je najblistaviji trenutak u karijeri. Prezadovaljan sam i zbog individualnog priznanja, naravno da mi laska, ali ono je zasluga čitave ekipe. Igrali smo fenomenalnu odbranu.

 Naravno, prvi je mlađi brat Duško prišao da čestita.

– Ma on je bio najsrećniji, možda i srećniji od mene.

 Supruga je bila u Budimpešti da podrži Gojka, Duleta i drugare. Ćerkica Mia ima tek godinu i po, ali četvorogodišnji Jovan već polako shvata šta se dešava.

– On već navija, srećan je dok gleda utakmice i kada vidi da se svi raduju, skaču.

gojko-pijetlovic

 Još nije svestan kakvog tatu ima?

– Nismo mu još objasnili da smo stric i ja šampioni, mali je da bi to shvatio.

 Sve se dobro završilo, ali nije sve funkcionisalo kako treba tokom šampionata, posebno u grupi.

-Tako smo tempirali formu, a i imali smo jako tešku grupu. To što su u istoj grupi bili olimpijski, svetski i evropski šampion dovoljno sve govori. Sreća da nismo bili preumorni za finale i što se sve završilo najbolje moguće po nas.

 Poraz od Mađara i remi sa Hrvatima zakomplikovao je stvari. Meč sa Španijom je bio “biti ili ne biti”.

– Bio je dosta težak, poraz je značio da se opraštamo od borbe za medalju, a kamoli od odbrane zlata. Od tog meča je sve krenulo nekim drugim tokom, bio je prelomni na šampionatu. Posle smo dobili Grke, protiv Crnogoraca smo se vratili iz mrtvih i došli do finala.

 Finale sa domaćinom Mađarskom, svetskim šampionom  i zemljom vaterpola je bilo za anale.

– Dobiti Mađarsku na njihovom bazenu, pred njihovom navijačima je jedinstvena prilika. To je kao pobediti Brazil u fudbalu, na njihovom terenu.

  Kao Nemci nedavno, sa 7:1, pošto ni pobeda Srbije nije obična. Pokazali ste pravu demonstraciju sile, rezultat od 12:7 dovoljno govori.

– Otprilike tako, baš dosta ljudi porede našu utakmicu sa tom fudbalskom. Tačno je da ovo nije obična pobeda, kada se uzme u obzir koga, gde i u kom trenutku smo pobedili. Ovo je veliki uspeh ove generacije. Branićemo duplu krunu u Beogradu, breme će tada biti na našim leđima, ali mi smo navikli da se nosimo sa ulogom favorita.

Sledi kraći odmor, pa pripreme za novu sezonu.

– Imaću dve i po nedelje malo da predahnem, pa se vraćam u Rumuniju, u Oradeu i kreće sve iz početka – zaključuje Pijetlović.

hotsport.rs – A. Đ.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter