Koliko je sinoćni poraz u finalu SP u vaterpolu bolan za Hrvatsku dovoljno govori podatak da je njihova nacionalna televizija prekinula prenos, a ni pre meča nisu pustili intoniranje srpske himne.

Kao što je posle meča rekao Filip Filipović, niko nikada nije osvojio Svetsko prvenstvo na ovako dominantan način. Od naše kaznene ‘ekspedicije’ u finalu je ‘stradala’ Hrvatska, olimpijski šampion iz Londona, čiji su se igrači poneli sasvim korektno u porazu, nasuprot nacionalne televizije Hrvatske.


Naime, kada je semafor pokazao da je utakmica završena, a rezultat glasio 11:4 u korist Srbije, HRT je brže bolje prekinuo prenos, i odjavio utakmicu bez dodele medalja i pehara uz obrazloženje da se predugo čeka do te ceremonije.

Tako Hrvatska nije mogla da vidi dodelu srebrnih medalja svojim, a zlatnih odličja srpskim vaterpolistima. Uz to, HRT čak nije pustio ni intoniranje himne Srbije ‘Bože pravde’ pre početka meča, ali za to nije pruženo ‘adekvatno’ obrazloženje.

U svakom slučaju, Srbija je postala prvak sveta, a evo kako je to izgledalo po završetku meča.

(youtube / RTS Sajt – Zvaničan kanal)

Pogledajte šta je u suzama posle meča rekao kapiten Srbije Živko Gocić, ko je sve dobio priznanja za izvanredan učinak na prvenstvu, kao i kako su Hrvati reagovali tokom duela na odbrane Branislava Mitrovića.