Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije rasplakao se večeras posle dodele medalja na Svetskom prvenstvu u Kazanju, na kome je naša selekcija osvojila svetski tron, i rekao je da mu je “najveća čast u životu” što je bio kapiten ovim saigračima.

– U poslednjih par meseci definitivno je tako (da Srbija pobeđuje). Po ko zna koji put kažem da mi je najveća čast u životu što sam kapiten ovim momcima, rekao je Gocić za RTS sa zlatnom medaljom oko vrata.


Tada su ga saigrači koji su bili pored prekinuli skandiranjem “uzmi, Žile, svetsku titulu” i “jedan je Žile kapiten”, nakon čega se Gocić odmaknuo od kamere i šakom prekrio oči.


(Izvor: Youtube/Igor Spasic)

Posle toga se sabrao i kratko rekao:

– Pored toga što su veliki ljudi, oni su i ogromni šampioni. Ja sam najsrećniji što sam njihov kapiten.

Andrija Prlainović je proglašen za zvanično najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Kazanju.

– Nebitno je to sve. Večeras smo svedoci istorije. Niko nikad nije osvojio Svetsko prvenstvo na ovakav način. Biti deo ovog tima je privilegija. Čast je biti samo deo ovog tima, a ono što smo mi uradili u poslednje dve godine će se prepričavatigodinama”, rekao je Prlainović.

Filip Filipović je kazao da je večeras “bilo nemoguće” pobediti Srbiju.

– Ono što je slomilo Hrvatsku je naše srce i zaista čestitam svim saigračima. Nisu u pitanju dodavanja i golovi, bila je ovo ekipa koju je bilo nemoguće nadigrati, nemoguće pobediti. Voleo bih da čestitam stručnom štabu i saigračima i želimo da pozdravimo celu naciju. Ovo je zaista velika, velika privilegija, biti deo ovog tima, rekao je Filipović.

Na pitanje zašto selektor Dejan Savić ponovo nije skakao u bazen, Filipović je u šali odgovorio:

-S elektor se malo ugojio, nismo bili sigurni da ćemo ga izvaditi”