0
Ostali sportovi

Foto: VSS

DELFINI SAGLASNI: Dogovoili smo se da nema kalkulacija, samo pobede nas interesuju!

Objavljeno: 31.07.15 u 16:59

Srbija se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju, kao prvoplasirana u grupi. Danas je savladana Australija, a večeras će se znati da li je rival u četvrtfinalu SAD ili Italija. Taj meč se igra večeras u 20.30 po srednjeevropskom vremenu.

Srbija će sutra imati jedan trening a posle toga se vraća u svakodnevni naporni ritam za duel četvrtfinala koji se igra u utorak u 20.30.

Selektor Dejan Savić je rekao

– Teška utakmica, što smo očekivali. Dobra forma Australijanaca je nastavljena i traje od samog starta turnira. Pokušali su  da nas uvedu u svoj ritam, plivali su kvalitetno sve vreme. Kod nas je bio sasvim dobar početak posle kojeg je usledio pad u trećoj četvrtini. Uspeli smo da se vratimo i to najbolja stvar na utakmici. Loš je bio kriterijum suđenja prilikom davanja prekršaja. Najvažnije je da smo pobedili i nastavljamo dalje.

Branislav Mitrović je dobio šansu u poslednjih osam minuta:

– Bitna je pobeda. Istakao bih da je možda i dobro što smo imali onaj pad jer snaga da se dignemo i vratimo puno znači. Imali smo očekivan tok igre. Bilo je dosta promašaja u prvom delu koji su nas uveli u nesigurnost. Međutim, nema nikakvih dilema oko naše forme. Očekujemo narednog protivnika i nadam se uspešnom nastavku serije.

Duško Pijetlović:

– Malo smo, čini mi se, ušli psihički slabije u meč što je rezultiralo sa dosta primljenih golova iz igre. Odbrana je bila uglavnom dobra ali su se dešavali ti padovi. Kada su poveli dva razlike, po ko zna koji put smo počeli da se čupamo i hvala Bogu, uspeli smo. Dogovoili smo se da nema kalkulacija, samo pobede nas interesuju. Najbolji uvek slave na kraju i moramo da sve pobeđujemo ako hoćemo da budemo prvi.

Filip Filipović:

– Možda nam tri dana neće  prijati. Naporno je, treba nam takmičarski ritam. Čekamo rivala. Sami smo sebi danas zagorčavali život. Drago mi je da smo se konsolidovali u poslednjoj četvrtini. Sličan scenario kao u Londonu što se tiče rezultata ali je danas u svakom segmentu ovaj meč bio manje stresan. Čestitam momcima, imamo šta da radimo, da neke stvari u igri u naredna tri dana popravimo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter