0
Ostali sportovi

SP U VATERPOLU: Srbija preokretom do četvrtfinala

Objavljeno: 31.07.15 u 12:18

Vaterpolo reprezentacija Srbije izborila je direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju pošto je u meču 3. kola grupe D savladala Australiju sa 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1).

Početak meča i prve dve četvrtine nisu nagoveštavali veliku dramu koju ćemo gledati u ovoj utakmici. NAime, posle početnog vođstva Australijanaca „delfini“ su preuzeli vođstvo koje je u dva navrata bilo dva gola (3:1 i 6:4).

Međutim od šestog gola naše reprezentacije, koji je postigao Mitrović na početku treće deonice „kenguri“ su vezali četiri pogotka bez ijednog primljenog pa su u poslednju deonicu oni ušli sa ogromnom prednošću.

Istom merom uzvratili su izabranici Dejana Savića, najpre je Milan Aleksić smanjio na 8:7, potom je Mitrović doneo izjednačenje našoj selekciji, da bi potom Gocić i Filipović nastavili seriju.

U tom trenutku se učinilo da je pobeda obezbeđena, ali Australinaci nisu tako mislili pa su na minut i po pre kraja smanjili na 10:9, da bi posle našeg neiskorićenog napada imali i priliku za izjednačenje. Kako im to nije pošlo od ruke bilo je jasno da Srbija ide u četvrtfinale jer je i bod bio dovoljan našoj selekciji, ali ni do njega nisu uspeli da dođu „kenguri“.

Najefikasniji u našoem timu bio je Stefan Mitrović sa tri pogotka, po dva su postigli Filipović i Aleksić, dok su po jednom gol pogađali Nikić, Pijetlović i Gocić.

Sada slede tri dana pauze, a potom meč četvrtfinala u kojem će nam rival biti jedan od četiri tima koji bude uspešniji u baraž mečevima u kojima će se sastati drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz četiri grupe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter