0
Ostali sportovi

‘DELFINI’ STOJE ČVRSTO NA ZEMLJI: Odbrana nam uliva samopouzdanje, ovo je tek početak

Objavljeno: 27.07.15 u 22:15

Srbija je pobedom otvorila nastup na Svetskom prvenstvu u Kazanju, pošto je u prvom kolu savladala Crnu Goru sa 11:8.

– Početak je dobar, mada je na startu bilo teško na obe strane. Naša odbrana je solidno funkcionisala, sigurno je da smo golovima iz igre uspevali da se odvojimo. Crna Gora je imala poslednji trzaj kada je stigla na minus jedan, ali smo se sa dva brza gola odvojili i priveli utakmicu kraju – izjavio je selektor Dejan Savić posle utakmice.

Andrija Prlainović pohvalio je igru naše reprezentacije, ali i uslove na bazenu u Kazanju.

– Dobro smo igrali, pokazali dosta pozitivnih stvari, iako je bilo malo grča na početku utakmice. Odbranom smo ih naterali da šutiraju iz teških pozicija. Gojko je dobio na sigurnosti i posle smo se odvojili. Uslovi za igru su sjajni i uživanje je igrati u ovom bazenu – istakao je Prlainović.

Najefikasniji na današnjem meču Filip Filipović, strelac tri gola, istakao je golmana naše selekcije kao odlučujući faktor današnjeg duela.

– Čestitam ekipi, Gojko Pijetlović je bio siguran na golu, odbrana kako treba, mada je bilo nekoliko jeftinih golova. U napadu nismo sve realizovali, ali je najvažnije da smo pobedili uz kvalitetnu igru – zaključio je Filipović.

Sledeći meč Srbija igra u sredu protiv Japana, a u petak će nam rival biti Australija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter