2
Ostali sportovi

PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA: FINA Dobuda konačno supendovala na četiri godine! (VIDEO)

Objavljeno: 15.07.15 u 23:00

U srpskom narodu se kaže: ‘Ko ne plati na mostu, plati na ćupriji’ ili ‘Pravda je spora, ali dostižna’. Baš tako možemo da opišemo ovo što se desili hrvatskom vaterpolisti Nikši Dobudu!

Hrvatski vaterpolo reprezentativac Nikša Dobud suspendovan je na četiri godina zbog kršenja pravila antidopinga, a koja se odnosi na izbegavanje, odbijanje ili neuspeh pri predavanju uzorka tokom testiranja, navedeno je u saopštenju Vaterpolo saveza Hrvatske.

Naime, inspektori Svetske vaterpolo organizacije (FINA) nisu zatekli kod kuće Dobuda kada su nenajavljeni došli u kontrolu, pre utakmice Svetske lige u Splitu, u aprilu mesecu.

Zbog toga je dobio zabranu nastupa i učestvovanja na svim sportskim takmičenjima do 15. aprila 2019. godine, a odluku je donela FINA Doping komisija. Postupak je trajao četiri meseca, a Hrvat ima pravo da se na nju žali.

Nema Srbina koji neće reći da je dobio ono što je zaslužio. Upamtili smo ga po divljačkom udaranju Filipa Filipovića na meču Srbije i Hrvatske, pre nekoliko godina.

Izvor> ZouTube Pxoenix Production

Zbog ovoga je dobio samo meč suspenzije i vratio se u bazen i nastvio sa divljačkim ponašanjem. Ovo mu nije ni prvi, a ni poslednji ovakav gest.  Nešto slično uradio je u sred Beograda, na gostovanju Juga partizanu, u okviru Lige šampiona. 

Tada je udario mladog Marka Manojlovića, kome je pukal arkada, nije se više vračao u bazen, a morao je i na ušivanje…  Pretrpeo je veliki šok, a o tome je govorio i predsednik Šoštar.

Izvor: Vine, Aleksa

Posle ovoga, LEN ga je suspendovala na tri meča, a njegov klub Jug, bio je drastičniji. Suspendovan je do daljnjeg:
– Zbog izrazito nesportskog i opasnog čina u Beogradu, čime je naštetio ne samo sebi i ekipi nego i ugledu kluba, Dobudu se oduzima kapitenska traka, a i novčano je kažnjen prema klupskim pravilima. Dobud će ubuduće trenirati sa juniorima dok uprava i treneri ne odluče drugačije“, navodi se, između ostalog, u saopštenju VK Jug.Vaterpolista Juga i hrvatski reprezentativac Nikša Dobud izbačen je do daljeg iz tima zbog incidenta na utakmici protiv Partizana ranije ovog meseca – saopštio je tada trofejni klub iz Dubrovnika.

Konačno je dobio maksimalnu kaznu FINA.. Za Fiću, za Maneta, za sve ostale i buduće žrtve divljaka Dobuda.

Bazeni su mirni i čistiji u naredne četiri godine. Suspenziju čeka i vaterpolo reprezentativac Srbije, Nikola Rađen.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter