1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

ISKRENA ISPOVEST: Rađen po prvi put govorio o svojoj slabosti i dao savet svim sportistima!

Objavljeno: 07.07.15 u 13:42

Srpski vaterpolista Nikola Rađen, koji je nedavano bio pozitivan na antidoping testu, otvoreno je pričao o tom slučaju i savetovao sve sportiste da ne ponove grešku kao on, odnosno da ne podlegnu pritisku. 

– Nije mi lako da pričam o tome. Početkom godine me je pogodila iznenadna smrt oca, u klubu nije išlo kako bi trebalo što mi je kao srpskom igraču koji je navikao na pobede teško padalo – rekao je Rađen i nastavio:

– Stil života koji sam vodio i okruženje koje sam našao nisu bili pogodni za mene. To što sam uradio nije rešenje, nije opravdanje, podlegao sam pritisku i snosim svu krivicu – dodao je Rađen obraćajući se učesnicima prvog Kongresa o prevenciji dopinga u sportu u beogradskom Domu omladine.

Rađen je bio pozitivan na testu posle meča Svetske lige izmedju Španije i Srbije i sleduje mu suspenzija.

– Nisam uzimao kokain kako bih poboljšao svoje sportske performanse jer sam to učinio van takmičenja. Tokom karijere sam 15 puta bio testiran, uvek sam bio negativan, nažalost poslednji je bio pozitivan. Tetiran sam na velikim takmičenjima i van sezone. Kada sam u Španiji bio izvučen da idem na kontrolu, znao sam šta me čeka. Odgovorno sam otišao i dao svoj uzorak – naveo je Rađen.

Radjen 2

Posle doping skandala, Olimpijakos je raskinuo ugovorom sa srpskim asom, a on je već propustio završni turnir Svetske lige u Bergamu, na kojem je Srbija osvojila zlatnu medalju. On neće biti ni u timu na Svetskom prvenstvu u Kazanju i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine.

– Želeo sam da idem u Rio i osvojimo tu zlatnu medalju, nažalost, sada ću to pratiti preko malih ekrana. To je najveća kazna za jednog sportistu. Najteže je dobiti poverenje prijatelja, ja sam ga izgubio i srušio. Radiću na tome da ga vratim. Nemojte olako shvatiti reputaciju, jednom kada se sruši teško se vraća.

On je dodao da su mu teško pali novinski natpisi kada se saznalo da je pozitivan na kokain.

– Jesmo moja supruga i ja javne ličnosti, ali zasmetalo mi je to što su me mediji prerano osudili. Ja i danas ne znam kolika me kazna čeka. Ovo moje obraćanje je odbrana pred FINA – rekao je Rađen.

Rađen je zahvalio svima na podršci, posebno bivišem saigraču i sadašnjem ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

– Ne možete da verujete kako sam se osećao tada, ali svačija podrška mi je mnogo značila. Dugujem zahvhvalnost saigračima i mojoj porodici, koja je takođe trpela zbog nastale situacije – zaključio je Rađen.

Pročitajte i naš komentar na temu o Nikoli Rađenu koja je izazvala različite reakcije.

0
0

1 Komentara

  1. Pogodila ga je smrt oca? Da je vodio malo vise racuna o ocu danas bi mozda i bio ziv.Dok mu se sin opustao u drogama , otac mu je prodavao buketice cvijeca u Budvi da bi prezivo.Na zalost nije prezivo…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter