0
Rekreativo

FOTO: HOTSPORT.RS

REKREATIVO U GOSTIMA TK KAMENJAR: Cilj nije samo pobeda, već ljubav i strast prema igri! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 14.07.15 u 20:19

Sport. Ljubav. Igra. Strast. Pobeda. Priroda. Mnogo prirode. Dunav. Porodica. Druženje. Zabava. Bicikli. Mir. Dobro, i poneki komarac, ali gde ih nema uz sve ono nabrojano pre toga? Deluje kao jedno od savršenijih mesta, a nalazi se u Novom Sadu. I Vi možete da ga posetite kad god hoćete, ukoliko ipak odete biciklom, dobićete 50 odsto popusta. Teniski klub Kamenjar, pravo je mesto za sport i rekreaciju, a naša sagorovnica u rubrici REKREATIVO bila je vlasnica i trener Jelena Goranović.  

Teniski klub Kamenjar osnovan je 2011. godine sa potpuno drugačijim ambicijama i ciljem i na zaista unikatan način. Kako je u razgovoru za naš portal rekla Jelena – ‘‘Pobeda je samo jedan od ciljeva, ali glavni jesu – strast, ljubav i igra“.

TK Kamenjar logo

Kada bismo želeli da istaknemo prednosti zbog kojih ne smete da ne stavite ovu lokaciju na listu Vaših terena za rekreaciju, onda bi među njima bila – lokacija, prelepi ambijent i porodična atmosfera.

– Naš klub se nalazi na posebnom mestu – teren je potpuno izolovan, u prirodi, pored samog Dunava na čiju obalu i izlazi naš prostor. Pored toga, mi smo jedini klub na Kamenjaru koji ima i pravi tartan teren – počinje priču Jelena.

Sport i rekreacija u pravom smislu te reči možda i najbolje opisuju ideju ovog kluba. Zaposlenih – nema. Svi članovi kluba istovremeno i zajedno rade sve što je potrebno – od sređivanja terena, objekta, kao i organizacije rekreativnih turnira i raznih akcija.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Teniski klub Kamenjar – totalno drukčiji od drugih

– dođeš biciklom, platiš duplo manje
– dođeš sa porodicom jedne nedelje, naredne igrate svi besplatno
– dođeš na sat vremena tenisa umesto da pojedeš picu po istoj ceni
– ako hoćeš, povedi i svog ljubimca 
– upišite jedno svoje dete, i drugo može da trenira besplatno

[/stextbox]

 

– Mi smo jedna velika porodica. Ali bukvalno je tako. Naša najveća pobeda je što smo uspeli da napravimo takvu atmosferu i ambijent da se svako oseća kao kod svoje kuće. Svi su dobrodošli da postanu deo našeg kluba. Redovno organizujemo druženja, turnire, ali nemamo stalne termine. To činimo kada nam svima odgovara, jer to je ta naša porodična atmosfeta – ističe Jelena i nastavlja:

– Takođe, želim da napomenem da su kod nas u klubu svi ravnopravni, odnosno svi podjednako učestvuju u akcijama. Kada je teren rezervisan za mlađe, stariji  učestvuju kao skupljači loptica, i obrnuto. Dakle, naš cilj, kao i istovremena različitost od ostalih je to zajedništvo.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Kardio tenis

Posebnu vrstu treninga imaju rekreativci u teniskom klubu Kamenjar, a to je KARDIO tenis. Za tu vrstu treninga tehnika je najmanje bitna.

– Suština tog treninga, odnosno kardio tenisa jeste u tome da su svi jednako dobri, odnosno znanje i tehnika su najmanje bitni. Bitan je način treniranja, odnosno činjenica da za sat vremena izgubite 600 kalorija. Treninge držim samo ja, postavimo poligone sa raznim zadacima i prilično je efikasan način da budete aktivni i na pravi način vodite računa o svom telu. I u sklopu kardio tenisa imamo akciju, ako dođe četvoro prijatelja, peti učestvuje besplatno. Mesečna cena za kardio tenis je 2.500 dinara, dva puta nedeljeno po sat vremena.

[/stextbox]

Kako bi podstakli rekreativce da se još više bave sportom, teniski klub Kamenjar je osmislio još jednu sjajnu ideju – popuste, ali sa zanimljivim preduslovima. Jedna od takvih akcija je – ako dođete biciklom na termin – plaćate upola manje. 

– Naše akcije su proizvod želje da podstaknemo ljude da se bave sportom, da budu aktivni i da uživaju u tenisu. Zato smo i odlučili da nagradimo one koji dođu biciklima tako što plaćaju polovinu redovne cene. Takođe, ukoliko roditelji odluče da upišu jedno svoje dete kod nas, drugom nudimo besplatno učlanjenje u naš klub. Takođe, poslednja akcija je – porodična nedelja, ukoliko zajedno sa svojom porodicom dođete kod nas na tenis, sledeću ste dobrodošli na račun kuće. Imamo i akciju “vreme je za tenis“ koja podrazumeva svega 350 dinara za jednočasovni termin. I još jedna zanimljiva stvar – ko želi, sa sobom može da povede i svog kućnog ljubimca, oni su još kako dobrodošli u naš kamp – ističe Jelena. 

 

 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Eko kurir spojio Tenski klub Kamenjar i HotSport

Pored toga što je Jelena trener, vlasnica kluba, kao i studentkinja prava u Novom Sadu, i Milovan Longinov, autor ove priče, novinar i urednik na portalu HotSport.rs, zajedno su se pronašli u jednoj sjajnoj i Novosađanima već poznatoj priči – Eko kuririma.

Već smo pisali o “profesionalnim rekreativcima na biciklima“, koji svakodnevno pređu na desetine kilometara pedalajući i raznoseći sve i svašta po Novom Sadu. 

– Eko kurir je jedinstvena priča, ne samo u Novom Sadu već i šire. To je jedini i najlepši mogući način da trenirate i da vas još pritom za to i plaćaju – rekla je Jelena Goranović, a složio se i autor.

HOTSPORT, TK KAMENJAR I EKO KURIR

Zanimljive priče o Eko kuririma pročitajte OVDE.

[/stextbox]

Jelena i autor ove priče odigrali su i jedan gem, tačnije samo jedna osoba je u toj priči igrala, dok je druga trčala koliko je mogla. U svakom slučaju, bilo je divno biti gost i deo jedne ovakve zdrave i prave sportske priče. Sport i igra su svuda oko nas, na nama je samo da ih prepoznamo i postanemo deo te čari.  

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter