0
Rekreativo

EKO KURIRI: Profesionalni rekreativci na biciklima (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.15 u 12:04

Iz srca ravnice, najvećeg grada panonske nizije, dolaze profesionalni rekreativci na biciklima. U Novom Sadu pedale duže od godinu dana i na dobrom su putu da postanu pokretna znamenitost grada. Predstavljamo vam – EKO KURIRE, momke koji jedino na bajsu ‘mogu biti zen’.

Ideja da se pokrene kurirska služba na biciklima nastala je kada je jedan od osnivača, Milan Lisica, na master studijama u Holandiji spoznao kako to tamo fantastično funkcioniše. Tokom njegovog putovanja, biciklom iz Portugala do Titela, uvideo je da dostava na biciklima postoji u skoro svakom velikom evropskom gradu.

– Novi Sad se pokazao kao idealno mesto za Eko kurir – i eto nas, vozamo se više od godinu dana i sugrađani nas podržavaju u tome – kaže za naš portal Dejan Vlaški, takođe jedan od osnivača Eko kurira.

Eko kurir po prirodi posla, omogućava svakodnevnu fizičku aktivnost, koja prosečno bude i 50 km po danu, što svakako prelazi granicu rekreacije i prelazi u profesionalizam. Kako su brzina dostave i sigurnost paketa najbitnije, gradske vožnje su veoma energične, zanimljive, a ponekad i opasne, pa je lučenje hormona adrenalina i serotonina na visokom nivou.

– Organizam postepeno postaje fizički sve spremniji, a zadovoljstvo iz dana u dan sve više raste. Ako ovim putem nastavimo, bićemo najsrećniji momci u Novom Sadu, ako to već nismo sada – poručuju Eko kuriri.

Više o ovoj sjajnoj ideji saznajte na zvaničnoj Fejsbuk stranici Eko kurir, a pogledajte delić avanture koju ovi momci doživaljavaju svakog dana:

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter