3
Fudbal

FOTO: Twitter/Printscreen

PREMIJER HRVATSKE: Nismo nacisti, mi smo partizani! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.07.15 u 19:10

Premijer Hrvatske Zoran Milanović zabrinut za sudbinu fudbalske reprezentacije Hrvatske danas je poslao pismo prvom čoveku UEFA Mišaelu Platiniju.

Predsednik Vlade Hrvatske je pokušao da „umilostivi“ UEFA da drakonski ne kazni „kockaste“ u kavlifikacijama za EP u Francuskoj 2016. godine zbog nacističkog ispada protiv Italije na Poljudu u junu. Tada su nepoznati počinioci na travnatom tepihu napravili „kukasti krst“ koji je izazvao velike polemike širom sveta.

Zoran Milanović je Mišaelu Platiniju pisao o trenutnom stanju u hrvatskom fudbalu, kao i o istoriji svoje države.

– Želeo bih da istaknem da je Hrvatska tokom Drugog svetskog rata imala najveći udeo antifašističkih snaga među stanovnicima u okupiranoj Evropi. Građana Hrvatske je najviše bilo u Partizanima tokom rata. Ističem ovo kako bih pojasnio da za počinitelje gnusnog čina u Splitu nema podrške, ni razumevanja u hrvatskom društvu. Njihov čin je usmeren protiv hrvatskog fudbala i zbog unutrašnjih sukoba. Tako da nema reči o podršci nacističkoj ili fašističkoj ideologiji, niti je usmeren protiv hrvatske reprezentacije.

– Želeo bih da apelujem na UEFA da ima razumevanja ida narod u Hrvatskoj živi i diše uz reprezentaciju. Navijači su bili duboko šokirani incidentom, u strahu od pravične kazne. Drakonska sankcija bi išla na ruku onima koji žele da sruše naš Savez, a to bi uništilo našu selekciju. To bi bio dubok ožiljak na duši naših navijača i velika šteta za fudbal u Hrvatskoj, navodi se u pismu Zorana Milanovića prvom čoveku UEFA Mišaelu Platiniju.

(Izvor: YouTube/RTRS)

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter