0
Košarka

FOTO: Evrobasket 2015

EVROPA DOBIJA NOVOG VLADARA: Srpkinje protiv Francuske za titulu prvaka ‘Starog kontinenta’

Objavljeno: 26.06.15 u 22:55

U drugom polufinalu Evropskog prvenstva za košarkašice, aktuelni evropski prvak poražen je od Francuske rezutatom 63:58 (15:13, 14:18, 22:15, 12:12) i u finalu će za zlato igrati protiv naše reprezentacije.

U veoma tvrdom i neizvesnom meču, Franuskinje su u uspele da u trećoj deonici steknu nešto osetniju prednost od šest poena, koju su uspele da do kraja očuvaju. Iako je Španija bila favorit za odbranu evropskog trona, ponovila se situacija sa muškog Mundobasketa prošle godine, kada je takođe Francuska izbacila Španiju iz daljeg takmičenja.

Najbolja u redovima Francuske bila je Olivija Epupa sa 16 poena, dok je Selin Damerik postigla 10 poena. Na drugoj strani, nosilac igre Alba Torens ubacila je do 13, a Marta Ćargaji je dodala 10 poena.

U finalu Evropskog prvenstva za žene, čiji su domaćini Rumunija i Mađarska, igraće Srbija i Francuska u nedelju, kada će Evropa dobiti novog šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter