Bez obzira na ubedljivu pobedu protiv Italije u meču 2. kola grupne faze završnog turnira Svetske lige selektor naše reprezentacije Dejan Savić je imao i povoda za kritike.

– Video sam pad u našoj igri drugom poluvremenu i to bi trebalo da se analizira. Vratili smo se brzim golovima ali to nije to, podsetio je Savić da su Italijani od zaostatka 9:6 došli do izjednačenja 9:9.


Slobodan Nikić je ophvalio saigrače i poželeo je da sa Jakšićem, koji je jedini bek u odsustvu bolesnog Milana Aleksića, bude sve u redu.

– Izdržali smo neverovatan pritisak i odigrali odličnu utakmicu. Samo da sa Jakšićem bude sve kako treba. Imamo malo vremena za odmor za susret sa Australijom ali verujem da ćemo biti spremni – rekao je Nikić.

Filip Filipović je bio na meti rivala koji nisu birali sredstva da ga zaustave:

– Znali smo kako će biti, kako će se suditi. Spremili smo se na sve. Čestitke ekipi. Ovo je samo druga pobeda u nizu i nadam se da će ih biti još. Najvažnija je utakmica sutra kako bismo imali najslabijeg protivnika u četvrtfinalu.

Nikola Jakšić je jedva govorio:

– Teška utakmica, kakvu smo očekivali. Sudije su bile naklonjene domaćinu. Trudili smo se, zasluženo smo dobili. Ne mogu mnogo da pričam jer me čeka pregled u bolnici, objasnio je Jakšić.

Milan Aleksić je bolje i postoji šansa da zaigra u četvrtak protiv Australije.