0
Ostali sportovi

SVETSKA LIGA: Srpski ‘delfini’ potopili i domaćina, Mandić ispaljivao torpeda

Objavljeno: 24.06.15 u 21:25

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na završnom turniru Svetske lige u vaterpolu pošto je u meču 2. kola savladala u Bergamu domaćuu selekciju Italije sa 15:11 (5:2, 3:3, 1:3, 6:3).

Odlično je ponovo tim Dejana Savića otvorio meč, stekao čak tri gola prednosti u prvoj deonici i što je još važnije sačuvao je tu prednost do poluvremena. Međutim, domaći igrači su se polako vraćali u meč pošto su od zaostatka 9:6 do kraja treće deonice uspeli da smanje na samo -1 (9:8).

Početkom četvrte četvrtine „azuri“ su uspeli čak da dođu i do izjednačenja, ali to je bilo sve od njih pošto su na scenu stupili Mandić i Ćuk koji su postigli tri gola udarcima sa distance raspršivši tako snove Italijana o eventualnoj pobedi.

Uspeli su naši „delfini“ u poslednjem periodu čak šest puta da zatresu mrežu domaćina i tako dođu do ubedljive pobede od 15:11.

Najefikasniji je bio Mandić sa četiri pogotka, po dva su postigli Ćuk, Filipović i Mitrović, a po jednom su precizni bili Prlainović, Pijetlović, Jakšić, Nikić i Gocić.

Naša reprezentacija već sutra od 16 sati igra meč 3. kola protiv Australije, a već sada je gotovo izvesno da će u četvrtfinalu (petak) igrati protiv selekcije Kine koja je poslednjeplasirana u drugoj grupi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter