0
Ostali sportovi

SAVIĆ: Namerno smo se opustili

Objavljeno: 23.06.15 u 19:24

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije istakao je nakon pobede protiv Amerikanaca u meču 1. kola Svetske lige da je njegov tim bio hendikepiran zbog neigranja Aleksića i brze dve lične Ranđelovića i Jakšića.

-Našli smo brzo rešenja u odbrani. Posle smo imali namerno opuštanje jer je krajem treće četvrtine bilo sve gotovo. Moglo smo po igri ubedljivije da trijumfujemo.

Odlično je igrao Andrija Prlainović:

– Veći deo utakmice prava igra. Na kraju i golove koje smo primili u druge dve četvrtine više su bile rezultat opuštanja. Raduje ovakav start posle posebno posle ona četiri poraza. Italija je jedan od favorita na turniru. Nismo opterećeni bila je važna utakmica. Možemo da budemo prvi ili drugi u grupi i to je najbitnije. Tešeko je bilo šta da se prognozira.

Filipović je bio u svom stilu:

– Otvorili smo utakmicu odličnim šutevima. Teško je bilo bez Aleksića, teško posebno držati visok ritam iz prve dve četvrtine. To je bilo dovoljno za Ameriku. Okrećemo se Italiji, Amerikance zaboravljamo. Italija je možda pod većim pritiskom, a mislim da je najvažnije da ponovimo delove igre iz duela sa SAD i u sledećem susretu.

Zanimljivo je da smo poslednju zvaničnu utakmicu protiv „azura“ odigrali u polufinalu Olimpijskih igara kada su Italijani pobedili 9:7. Posle toga samo dva meča na turnirma u Grćkoj, a prošle godine nije bilo zvaničnih susreta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter