0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

SVETSKA LIGA: Srbija ‘izbombardovala’ Ameriku

Objavljeno: 23.06.15 u 17:20

Vaterpolo reprezentacija Srbije odlično je počela učešće na finalnom turniru Svetske lige koji se održava u Bergamu pošto je u 1. kolu savladala selekciju SAD sa 13:7 (6:3, 3:0, 3:1, 1:3).

Sve je odlično funkcionisalo u igri našeg tima o čemu najbolje svedoči podata da je postojao čak 20-minutni period u kojem Srbija nije prilia gol odnosno od 4:3 u četvrtom do 12:4 u 24. minutu protekle su dve i po četvrtine.

Takođe odlično je funkcionisala igra sa igračem više (7/8), dok su se oba golmana i Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović razbranili uoči važninijih duela od ovog sa Amerikancima. Trebalo bi napomenuti da u našem timu pored povređenog Strahinje Rašovića danas nije bilo ni bolesnog Milana Aleksića pa je veliki teret pao na mladog beka Jakšića.

Najefikasniji u našem timu bili su Filipović i Duško Pijetlović sa po tri gola, po dva su dali Mitrović, Prlainović i Ćuk, a jednom je mrežu Amerikanaca zatresao Mandić.

U sledećem kolu već sutra reprezentacija Srbije od 20 sati igra protiv domaćina turnira Italije, dok je za četvrtak zakazan duel sa Australijom (16 časova).

Podsećamo da će pobednik turnira obezbediti plasman na Olimpijske igre.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter