0
Ostali sportovi

NIKOLA JAKŠIĆ ZA HOTSPORT: Rađen je strašan igrač, trudiću se da ga zamenim

Objavljeno: 22.06.15 u 18:57

Od 23. do 28. juna u Bergamu je na programu Super finale Svetske lige. Reprezentacija Srbije sinoć je, posle dosta peripetija i muka sa hotelom smeštena, neki i posle ponoći, i danas je odradila prvi trening. Sutra će uskočiti u bazen i od 16.00 časova odmeriti snage sa Amerikancima. Ovaj meč otvara takmičenje, a iako je debitovao za seniorski tim ovo će biti prvo veliko zvanično takmičenje beku Partizana Nikoli Jakšiću.

– Baš tako, ovo mi je prvo veliko takmičenje i normalno je da ima nervoze, ma svega ima. Nije mi svejedno. Drago mi je što sam ušao u senorsku reprezentaciju, a zna se šta je cilj, da uzmemo – normu za Rio – prvi su utisci 18-godišnjeg Jakšića koje je podelio sa čitaocima HotSporta.

Ni on sam nije mogao ni da sanja da će već sada postati A reprezentativac. Silom prilika, zbog suspenzije Nikole Rađena, već je među 13 najboljih ‘Delfina’.
– Nisam očekivao da će se to sve tako izdešavati… Daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje. Nikola Rađen je bio strašan igrač, jedan od najboljih bekova na svetu i ja sada, potpuno logično, ne mogu da igram na tom i takvom nivou. Biće teško, ali uhodavaću se.

Pred našim momcima su šest mečeva u šest dana, a najpre nas u grupi očekuju Amerikanci, Italijani i Australijanci.

– Baš nam je nezgodna grupa, biće teško i izuzetno naporno. Spremali smo se i spremni smo, najpre za pobedu protiv Amerke, a onda idemo redom. Što se mene tiče, ja sam tu najmlađi, moje je da plivam, igram, da ardim šta mi se kaže, učim i napredujem i šutnem ako mi se ukaže prilika za to – skroman je Jakšić.

Sve će biti znatno lakše posle tog prvog meča, pa i takmičenja, a onda će paklen ritam tokom celog reprezentativnog leta Jakšiću postati na neki ančin rutina. Saigrači su tu da mu pomognu da sve prođe onako kako treba.

– Svi su uz mene. Odmorili smo se malo posle napornih sezona i priprema u Americi i spemni smo da se borimo za prvo mesto u Bergamu – zaključuje Jakšić.

On će ovu godinu će definitivno dugo pamtiti. Osvojio je titulu sa Partizanom, maturirao, postao A reprezentativac… Sada su na redu medalje. u odabranom je društvu i nije tu slučajno!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter